1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suriye'de Seçim Sonuçları AÇIKLADI
Suriyede Seçim Sonuçları AÇIKLADI

Suriye'de Seçim Sonuçları AÇIKLADI

Suriye'de geçen hafta yapılan parlamento seçimlerinin sonuçları dün açıklandı.

A+A-

Suriye'de geçen hafta yapılan parlamento seçimlerinin sonuçları dün açıklandı. Suriye Yüksek Seçim Komitesi tarafından yapılan açıklamada, seçimlere katılım oranının %51,26 olduğu belirtildi.

Şam Adalet Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Yüksek Seçim Komitesi Başkanı Halaf el Azavi, seçimlerin ülkede Şubat ayında yeni kabul edilen anayasa ve seçim yasası çerçevesinde ve özgür, demokratik ve şeffaf bir ortamda yapıldığını belirtti. El Ezzavi, seçimlerin bu şekilde yapılmasının ve katılım oranının ülkede yaşanan sorunların giderilmesi açısından önemli olduğunun altını çizdi. El Ezzavi seçimlerin en önemli sonucunun, Suriye halkının dış müdahale olmadan kendi reform sürecini kendi başına yürütebileceğini ve kendi sorunlarını kendisinin çözebileceğini göstermesi olduğunu söyledi.

"Suriye halkı parlamentoda en geniş şekilde temsil edildi"
Açıklamada seçimlerde toplam 10.118.519 kayıtlı seçmen içinden 5.186.957 kişinin oy kullandığı belirtilirken, seçim çalışmalarının bütünüyle Yüksek Seçim Komitesi tarafından ve doğrudan yürütüldüğü hatırlatıldı. Basın toplantısında milletvekili seçilen kişilerin isimleri seçim bölgelerine göre tek tek okunurken, 250 kişilik meclise 30 kadın milletvekilinin seçildiğine dikkat çekildi. El Ezzavi sonuçların, Suriye halkının parlamentoda geniş şekilde temsil edileceğini gösterdiğini de sözlerine ekledi. Açıklamada, seçimlere katılan partilerin oy dağılımı ve adayların aldığı oy oranları belirtilmezken, bu bilgilerin de önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Seçim sonuçlarının ilanını takip eden iki hafta içinde cumhurbaşkanlığı tarafından yapılacak açıklamayla birlikte sonuçlar resmiyet kazanacak. Bu açıklamada ayrıca seçilen milletvekilleri ilk meclis toplantısını yapmaya davet edilecek ve bu ilk oturumda meclis sözcüsü seçilecek.

Diğer yandan ülkedeki seçimleri ve ve barış sürecini sabote etmeye çalışan silahlı muhalif gruplar, boykot ettikleri seçimler aleyhine karalama kampanyası yapmaya devam ediyor. Muhalifler katılımı oranını azaltmak için seçim süreci boyunca silahlı saldırılarını sürdürmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.