1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hafter, Libya Yönetimine El Koyduğunu Açıkladı
Suriyede Kan Akmaya Devam EDİYOR

Suriye'de Kan Akmaya Devam EDİYOR

Ülkenin farklı bölgelerindeki hükümet karşıtı eylemlerde en az 8 gösterici öldü.

A+A-

Ülkenin farklı bölgelerindeki hükümet karşıtı eylemlerde en az 8 gösterici öldü.

Her Cuma olduğu gibi bugün de Cuma namazı sonrasında Suriye genelinde hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor. Geçen hafta 40’ı aşkın kişinin öldüğü gösterilerden sonra bugünkü gösterilerde de kan aktı.

İsyanın merkezi olan Dera kenti yakınlarındaki Dael kasabasındaki eylemlerde güvenlik güçleri göstericilere gerçek mermilerle müdahale etti. Görgü tanıkları en az 3 göstericinin öldürüldüğünü belirtti. Reuters haber ajansı da başkent Şam'ın Katana semtinde de 3 göstericinin öldürüldüğünü söyledi. Ülkenin güneyindeki Der el Zor bölgesindeki gösterilerde de 2 kişinin öldüğü haberi geldi. Haber ajansları Lübnan sınırı yakınlarındaki Zabadani kasabasında da 5 muhalifin yaralandığını duyurdu.

Suriye'deki muhalif grup Yerel Koordinasyon Komiteleri de, güvenlik güçlerinin ülkenin güneyindeki bir köyde gece düzenlenen gösteriye açtığı ateşte 4 kişi öldüğünü açıkladı. Gruptan yapılan açıklamada, can kayıplarının Deyil'de olduğu belirtildi.

GÖSTERİLER GECE YAPILIYOR
Laskiye, Banyas, Cable, Hama ve Humus'la ülkenin kuzeyindeki Idlib'de de gece yarısından sonra ve sabah saatlerinde gösteriler yapıldığı kaydedildi. Suriyeliler, son günlerde güvenlik güçlerinin daha az olduğu gece saatlerinde gösteriler yapıyor.

Suriye, geçtiğimiz Cuma şu ana kadarki en kanlı protesto gösterilerine tanık olmuştu. Gösteriler sırasında 40'dan fazla kişi ölmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.