Suriyede Ateşkes Süreci BAŞLADI

Suriye'de Ateşkes Süreci BAŞLADI

Annan Planı'nın gereklerinin yerine getirildiği ve bu sabah saat 06:00'dan itibaren silahların sustuğu belirtiliyor.

A+A-

Annan Planı'nın gereklerinin yerine getirildiği ve bu sabah saat 06:00'dan itibaren silahların sustuğu belirtiliyor.

BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan tarafından hazırlanan plan doğrultusunda bu sabah saat 06:00'da ateşkes kararının uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Uluslararası kaynaklar, Suriye'de şu an çatışma ve askeri operasyonların durduğunu bildirdiler.

Bu arada dış destekli Suriye Ulusal Konseyi ülke çapında eylemler örgütlenmesi çağrısında bulundu.

Rusya: Suriye, Annan Planı için yeterli düzeyde adım atmıştır
Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Annan Planı'nın uygulanması için Suriye devletinin yeterli düzeyde adım attığını söyledi. Bugün için önemli olanın bütün tarafların ateşkese uymasının sağlanması olduğunu sözlerine ekleyen Lavrov, planın başarıya ulaşması için Rusya'nın gerekli bütün çabayı gösterdiğini söyledi.

Lavrov, ateşkesi bozmabilecek olası provokasyonların engellenmesi için bölgeye gönderilecek gözlemcilerin yapısı ve sayısıyla ilgili BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile bir görüşme yaptıklarını açıkladı. Bütün Suriyelileri müzakere masasında oturmaya çağıran Lavrov, Suriye devletinin buna hazır olduğunu çoktan belirttiğine dikkat çekti.

Lavrov, Suriye liderliğinin halkın çoğunluğunun desteğine sahip olduğunu ve muhalefetin halkın meşru temsilcisi olduğu görüşünün bir abartı olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.