Süper Lige Bir Ay ERTELEME

Süper Lig'e Bir Ay ERTELEME

'Şike' soruşturmasıyla ilgili TFF'den beklenen ilk karar çıktı ve Süper Lig'in başlama tarihi yaklaşık bir ay ertelenerek 9 Eylül olarak açıklandı.

A+A-

'Şike' soruşturmasıyla ilgili TFF'den beklenen ilk karar çıktı ve Süper Lig’in başlama tarihi yaklaşık bir ay ertelenerek 9 Eylül olarak açıklandı. Kulüp başkanlarıyla Federasyon bugün biraraya gelecek.

Açıklamayı Federasyon'dan ayrılşında yapan Mehmet Ali Aydınlar, soruları yanıtsız bıraktı.

'Şike' soruşturmasına dair belgeleri savcılıktan elde eden ve Etik Kurulu aracılığıyla karar verme sürecini başlatan TFF’den, ana karar öncesi beklenen ara karar çıktı.

TFF, beklendiği gibi Spor Toto Süper Lig’in başlama tarihini 5 Ağustos’tan 9 Eylül’e kaydırdı. Ayrıca, Bank Asya 1 Lig’in de 10 Eylül’de başlamasına karar verildi.

Şimdi gözler, Etik Kurul’un belgeler üzerinden vereceği ve TFF’nin uygulayacağı 'şike' kararlarında.

Bugün TFF üyeleriyle biraraya gelen Başkan Mehmet Ali Aydınlar, erteleme kararlarını tek cümleyle açıkladı: Spor Toto Süper Lig 9, Bank Asya 1. Lig 10 Eylül’de başlayacak.

Yazılı olacağı belirtilen bu açıkalmayı, Mehmet Ali Aydınlar Federasyon'dan ayrılışında yaptı; Aydınlar ayrıca soruları yanıtsız bıraktı.

MİLLİLERE KÖTÜ HABER
Federasyon'un 'şike' nedeniyle aldığı bu karar, Milli Takım için dezavantaj oluşturacak. Milliler, 2 Eylül'de Kazakistan ve 6 Eylül'de Avusturya ile oynayacağı Euro 2012 eleme grubu maçlarına ligler başlamadan çıkacak.

KULÜP BAŞKANLARIYLA TOPLANTI
Öte yandan yarın, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig'de yer alan kulüplerin başkanları ile ayrı ayrı toplantılar yapılacak.

Toplantılara TFF adına Başkan Mehmet Ali Aydınlar, Başkanvekilleri Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan ile TFF İcra Kurulu üyeleri katılacak.

Bilgi alışverişinin yapılacağı Bank Asya 1.Lig toplantısı saat 13.00'te, Spor Toto Süper Lig toplantısı ise 16.00'da başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.