1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hasan Arat, Beşiktaş Kulübü’nün 35’inci Başkanı Oldu
Süper Ligde Süper Final UYGULAMASI

Süper Lig'de 'Süper Final' UYGULAMASI

Spor-Toto Süper Lig'de bu sezon ilk kez uygulanacak Play-Off sisteminin ayrıntıları açıklandı..

A+A-

Spor-Toto Süper Lig’de bu sezon ilk kez uygulanacak Play-Off sisteminin ayrıntıları açıklandı..

Lig’de ilk 4 sırayı alan Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş’ın yer alacağı Play-Off uygulaması ‘’Süper Final’’ ismiyle oynanacak.. 15 Nisan 2012 Pazar günü başlayacak olan ‘’Süper Final’’ 2 devreli lig usulü ile oynanacak ve 13 Mayıs 2012 Pazar günü tamamlanacak maçlar sonrasında ilk sırayı alan ekip şampiyon olacak ve ülkemizi önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde eleme oynamadan direkt olarak temsil edecek..

İkinci sırayı alacak takım Şampiyonlar Ligi’ne kalabilmek için 3’üncü ön elemeden itibaren elemelere katılacak.. 3’üncü sırayı alan ekip UEFA Avrupa Ligi’ne giderken, 4’üncü sırada kalan takım ise ligde normal sezonda 5 ile 8’inci sırayı alan ekiplerin oluşturacağı ‘’Avrupa Ligi Play-Off’u’’nda ilk sırayı alacak ekiple tarafsız sahada tek maç oynayacak ve kazanan takım da Avrupa bileti alacak..

Gerek ‘’Süper Final’’ de, gerekse ‘’UEFA Avrupa Ligi Play-Off’unda’’ mücadele edecek takımların normal sezon sonunda elde edecekleri puanlar ikiye bölünecek, buçuklu puanlar bir üst puana tamamlanacak. Play-Off uygulaması sonrası eşitlik halinde ise eklenen yarım puan dikkate alınmayacak..

İŞTE MAÇLARIN TARİHLERİ

TFF Müsabaka Operasyon Müdürü Ufuk Şepik, “Süper Final”in 14-15 Nisan haftasında başlayacağını belirterek, şampiyonu belirleyecek son Süper Final haftasının ise 12-13 Mayıs tarihlerinde oynanacağını söyledi.

Şepik, Süper Final'de 2. haftanın 21-22 Nisan, 3. haftanın 28-29 Nisan, 4. haftanın 2-3 Mayıs, 5. haftanın ise 5-6 Mayıs tarihlerinde oynanacağını kaydetti. UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak üçüncü takımı belirleyecek ve Süper Final 4'üncüsüyle, ligde 5 ile 8. sıra arasındaki takımların oluşturacağı play-off grubunun 1.'si arasındaki karşılaşma ise 20 Mayıs Pazar günü oynanacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.