Sultan Alparslan Kolejinden ŞENLİK

Sultan Alparslan Koleji'nden ŞENLİK

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji'nin düzenlediği bilim şenliği törenle açıldı.

A+A-

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji’nin düzenlediği bilim şenliği törenle açıldı.

Açılışa katılan Vali Yardımcısı Karahan Daştan, kolejin eğitimde Kars’ın lokomotifi haline geldiğini belirterek, en büyük özelliğinin bilgiyi sevgiyle inançla harmanlayan nesiller yetişmesinde ön ayak olması olduğunu söyledi.

Açık alanda düzenlenen bilim şenliğinin açılışını Kars Vali Yardımcısı Karahan Daştan, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ve Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hidayet Metin Erdoğdu yaptılar. Şenlikte küçük mehteranlar, ilginç deneyler, güvenli internete nasıl geçerim standı, sevap felek, vuvuzela çalma ve aynadaki sen ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Vali Yardımcısı Karahan Daştan, 2006 yılında 56 öğrenciyle eğitim öğretim hayatına başlayan Sultan Alparslan Koleji’nin 2012 yılında Türkiye’de binlerle ifade edilen liseler arasında 26. sırada yer almasından mutluluk duyduklarını ifade etti. Daştan, şunları söyledi: “Büyük akademik başarılara imza atmış, Kars’ımızın lokomotifi haline gelmiş bir müessese bizim açımızdan kıymetli bir eğitim kurumu. Bizim için bu kurumun en büyük kıymeti bilgiyi sevgiyle, inançla harmanlayan nesiller yetiştirmesindedir. Çünkü sadece Kars’ın değil, sadece velilerin değil, tüm Türkiye’nin ve insanlığın problemlerine çözüm üretecek insanlar ve nesiller yetiştirmek idealiyle ortaya çıkmış bir eğitim öğretim müessesesinin kurucularına idarecilerine ve öğretmenlerine düzenlemiş oldukları bu bilim şenliğinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ise günümüzde ilmen bir adım önde olanların, bir adım arkada olanları kendilerine köle yaptıklarının altını çizdi. Alkış, şöyle konuştu: “Ancak bu mevzular insaf sahibi, izan sahibi, adil toplumlar tarafından uygulanırsa, adil toplumlar, insaf ve izan sahibi toplumlar ilmen bir adım önde olurlarsa geride kalanlara zulmetmiyorlar. Bunun örnekleri Selçuklular döneminde, Endülüs Emeviler döneminde ve Osmanlılar döneminde görülmektedir. Onun için bu insaf ve izan sahibi adaletli İslam toplumlarının ilimde hep bir adım önde olma zarureti var. Bugün dünyada bir sıkıntı varsa; anarşiden, terörden ve gayri ahlaki davranışlardan şikayetçi isek bunun en büyük nedeni ilmen geri olmamızdandır. Bugün gerek Irak’ta, Suriye’de, Mısır’da ve Afganistan’da dünyanın dört bir tarafında insanların sebepsiz yere ölüyor olmasının tek sebebi maalesef İslam toplumlarının geri olmasından kaynaklanıyor. Öyleyse bizim ilmen, teknoloji açısından ve fen açısından önde olmamız lazım. İşte bu sebeple bu bilim fuarının açılmış olmasını çok önemsiyoruz.”

Bakanlığın, özel öğretime büyük destek hazırlığı içerisinde olduğunu da ileten Alkış, “Özel okullarımızda hiçbir disiplinsizlik olayı olmuyor. Bakanlığımız da bunu önemsiyor. Yine özel okullarımızın sosyal etkinliklere ağırlık veriyor olmaları bizleri sevindiriyor. Bu bağlamda özel okullarımızı önemsiyoruz ve Sultan Alparslan Koleji’nin bu çalışmalardaki başarısını kutluyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllar, Kars’ımız için özel kolejler sadece ilköğretim bazında kalmayıp eğitimlerini lise seviyesine çıkararak bu eksikliği doldururlar.” şeklinde sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.