1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Süleymaniye'de Halk İSYAN ETTİ
Süleymaniyede Halk İSYAN ETTİ

Süleymaniye'de Halk İSYAN ETTİ

Federal Kürdistan Bölgesi'nin Süleymaniye kentinde bugün yolsuzluk ve adaletsizliğe karşı sokaklara dökülen halka polisler ateş açtı, en az 2 ölü, onlarca yaralı olduğu bildiriliyor.

A+A-

Federal Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde bugün yolsuzluk ve adaletsizliğe karşı sokaklara dökülen halka polisler ateş açtı, en az 2 ölü, onlarca yaralı olduğu bildiriliyor. (Erbil) Hewler’de ise Goran binası saldırıya uğradı.

Federal Kürdistan Bölgesi'nde halk yaşanan yolsuzluk ve adaletsizliğe isyan etti. Süleymaniye kentinde dün bir peşmergenin, Saray Meydanı'nda kendisini yakmak istemesinin ardından, bugün de yaşananlara tepki gösteren Süleymaniye halkı, Saray Meydanı'nda bir yürüyüş gerçekleştirdi.

KDP GÜVENLİĞİ ATEŞ AÇTI

Eyleme katılan göstericiler taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlarla Bölge Hükümeti'nin istifa etmesini istedi. Göstericilerin dağılması ardından 500 kadarlık bir kitle Saray Meydanı’ndan Baxi Gişti’ye doğru yürüyüşe geçti.

Ancak Baxi Gişti yakınındaki KDP güvenlik bürosu güçleri eylemciler üzerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu onlarca kişinin yaralandığı bildirilirken, ölü olduğu yönünde de iddialar var. AFP haber ajansına konuşan Iraklı bir doktor, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) merkezini kuşatan göstericileri dağıtmak için güvenlik güçlerinin ateş açtığını ve olayda en az 2 kişinin öldüğünü bildirdi. Bazı kaynaklar 6 ölü, 50'ye yakın yaralı olduğunu belirtiyor.

GORAN UZAK DURDU

Olayların ardından bir açıklama yapan Goran (Değişim) Hareketi lideri Noşirvan Mustafa, gösterilerle arasına mesafe koydu. KNN televizyonunda açıklama yapan Mustafa, “Bu sivil bir harekettir, bizim şiddet ve resmi kurumlara yönelik saldırılara inancımız yoktur” dedi.

Bugünkü gösterilerle ilgilerinin olmadığını belirten Mustafa, Asayiş’i kendi güvenlik kurumları olarak gördüklerini söyledi. Mustafa, geçtiğimiz haftalarda da yayınladığı bir deklarasyonda, hükümetin istifasını istemişti.

Bu arada Süleymaniye’deki olaylardan sonra Hewler’de sivil kıyafetli silahlı bir grup, Gerekê Zanko isimli mahallede bulunan Goran binasına saldırıda bulundu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.