1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Demokrat Partide Seks SKANDALI
SUKun Yeni Başkanı George SABRA

SUK'un Yeni Başkanı George SABRA

Hristiyan kökenli George Sabra Suriye Ulusal Konseyi'ne başkan seçildi.

A+A-

Hristiyan kökenli George Sabra Suriye Ulusal Konseyi'ne başkan seçildi. Sabra'nın ilk çağrısı Batı'ya oldu: Daha fazla silah verin.

George Sabra Suriye Ulusal Konseyi'nin (SUK) yeni başkanı oldu.
Katar'da yapılan görüşmelerin ardından seçilen Sabra seçilir seçilmez yaptığı ilk çağrıda "Suriye'deki katliamı durdurmak ve Beşar Esad'ı devirmek" için daha fazla silah istedi.

Suriye'de Esad karşıtı diğer gruplarla birleşmenin yollarını aramak için Katar, Doho'da toplanan SUK henüz bu birleşmeyi başaramamış olsa da yeni başkan olarak Hrıstiyan kökenli  Sabra'yı seçerek mezhebe dayalı bir grup olmadığı mesajını vermeye çalıştı. Sabra da konuşmasında bu noktaya değindi.
SUK'un daha önceki başkanı Kürt kökenli Abdulbasit Seyda idi.
Geçen sene Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan George Sabra, Suriye'de muhalefet hareketi içinde yer alırken birkaç kez cezaevine de girmişti.
 
Muhalefet toplanamıyor
ABD'nin iisteği üzerine yapılan toplantıda SUK'un lideri değişse de muhaliflerin biraraya geldiğini söylemek zor. SUK'un işlevini yitirdiğini düşünen ABD konseyin, dağınık askeri grupların ve diğer muhaliflerin yeni bir örgüt çatısında toplanmasını istiyor.
Suriyeli eski bir milletvekili olan Riyad Seyf bu yönde çalışmalar yürütüyor. Seyf'in adı kurulması planlanan geçiş hükümetinin başkan adayları arasında da yer alıyor.
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton kısa süre önce SUK'un artık muhalefetin lideri olamayacağını söylemişti.
"Artık Suriye Ulusal Konseyi'nin muhalefet lideri olarak görülemeyeceğini açık bir şekilde ortaya koyduk. Geniş tabanlı bir muhalefetin parçası olabilirler. Bu muhalefet tüm Suriyelileri, meşru seslerini duyurmaya çalışan herkesi içine almalı."
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.