1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İş Adamı Hasan Eraslan'a Yeni Görev
Stratejik Araştırmalar Merkezi KURULDU

Stratejik Araştırmalar Merkezi KURULDU

Kars'ta Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (KSAM) kuruldu.

A+A-

Kars'ta Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (KSAM) kuruldu.

Başkanlığını Erbil Hüryurt'un yaptığı yazılı açıklamasında, Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkeleri temelinde ve milli menfaatler doğrultusunda, özgürlük içinde araştırmalar yapan bir düşünce kuruluşu olduğunu belirtti.

Araştırma alanlarının jeopolitik, politik, ekonomik, sosyal, teknolojik, demografik, güvenlik, hukuki ve tarihi altyapıları kapsadığını ifade eden Hüryurt, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin amacı, Kars'ın ikili ve çok taraflı uluslar arası ilişkilerine, jeopolitik, siyasi, ekonomik, teknolojik, çevresel, sosyal ve kültürel problemlerine yönelik olarak araştırmalar yapmak, karar alıcılara milli menfaatler doğrultusunda, gerçekçi, dinamik çözüm önerileri, karar seçenekleri ve politikalar sunmaktır. Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi, bu amaçla, Kars'ın her alanda rekabetçi bir kimlik kazanabilmesi ile ilgili radikal reformların fikri alt yapısını hazırlayan bir düşünce kuruluşu ve stratejik araştırmalar merkezidir. Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi, başta Tiflis ve Bakü olmak üzere, benzeri kurum ve kuruluşlar ile etkili bir çalışma tarzı oluşturarak, ilişki geliştiren, yeni ve etkili bir çalışma tarzı anlayışı ile uygulayan, derinlemesine analizler yapan bir kuruluş olarak ön plana çıkmaktadır."

5253 sayılı "Dernekler Kanunu" kapsamında kurulan, Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği Başkanlığını Hüryurt Gazetesi Yazı İşleri Müdürü A.Erbil Hüryurt, Başkan Yardımcılığını Mali Müşavir Güven Akdeniz, Genel Sekreterliğini İşadamı Ramazan Karakelle, Merkez Müdürlüğünü Fotoğraf Sanatçısı Yıldırım Öztürkkan, Strateji Kurulu Başkanlığını Av. Nahide Aynur Ahmetoğlu, Yönetim Kurulu Üyeliklerini ise ; Aşık Ensar Şahbazoğlu ve Akademisyen Mükremin Durmuş oluşturuyor.

İlgili Haber..

Vali Tepe'ye Ziyaret

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi (KSAM) yönetim kurulu üyeleri Vali Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret etti.

Vali Eyüp Tepe, Kars'ta Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin kurulmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Globalleşen dünyamızda elbette ki bir çok Stratejik Araştırmalar Merkezi var. Fakat ülkemizin serhat şehri olan güzel Karsımızda böyle anlamlı bir merkezin kurulması doğrusu beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu merkez Anadolu Bölgesi Haberleri'>Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilktir, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.