1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni Sigara Yasakları Geliyor
Sosyal Güvenlik Haftası ETKİNLİKLERİ

Sosyal Güvenlik Haftası ETKİNLİKLERİ

Sosyal Güvenli Kurumu (SGK) Kars İl Müdürü Abdülkadir Ayluçtarhan, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

A+A-

Sosyal Güvenli Kurumu (SGK) Kars İl Müdürü Abdülkadir Ayluçtarhan, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

Kars Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan, Türkiye'nin son yıllarda önemli ekonomik ve sosyal değişim sürecinden geçtiğini, bu değişim sürecinin yoğun olarak yaşandığı alanların başında ise toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren sosyal güvenlik konusunun geldiğini söyledi.

Sosyal güvenliğin insanların bulundukları toplumlarda insan onuruna yakışır bir şekilde, başka insanlara muhtaç olmadan yaşamalarının ve kişisel özgürlüklerinin teminatı olduğunu belirten SGK Kars İl Müdürü Ayluçtarhan, "Bu teminatın en önemli unsurlarından biri kaliteli, sürdürülebilir, insan odaklı bir sosyal güvenlik sistemidir. Sosyal güvenlik sistemi, toplumun neredeyse tamamını ilgilendiren, ülkemizin tüm kişi ve kurumları tarafından sahip çıkılması gereken kurumsal bir yapıdır." dedi.

Bu yıl 14-20 Mayıs 2012 tarihlerinde tüm yurtta kutlanacak 'Sosyal Güvenlik Haftası'nda düzenlenecek etkinliklere değinen Ayluçtarhan, "Etkinlikler kapsamında öncelikle Sayın Valimiz Ahmet Kara ve Kars Belediye Başkanımız Nevzat Bozkuş ile ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ziyaret edilecek, il dahilinde faaliyet gösteren ve kurumumuza düzenli olarak en yüksek prim ödeyen ve borcu bulunmayan 10 işverene plaket takdim edilecek, 50 işverene ise teşekkür mektubu gönderilecek, Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliği ile öğrencilere Sosyal Güvenlik bilincinin oluşması amacıyla seminer verilecek, ayrıca resepsiyon düzenlenecektir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.