1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kmü’ye 2 Bin 728 Yeni Öğrenci
Sorunlar Yerinde Tespit EDİLİYOR

Sorunlar Yerinde Tespit EDİLİYOR

Iğdır Belediyesi, mahallelerde halk toplantısı yaparak sorunları yerinde tespit ederek çözüm yoluna gidiyor.

A+A-

Iğdır Belediyesi, mahallelerde halk toplantısı yaparak sorunları yerinde tespit ederek çözüm yoluna gidiyor.

Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan toplantılara Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, yardımcıları Elif Dağgöl ve Adem Yaşa ile BDP İl Başkanı Mehmet Çirka katıldı. Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, halkla bir araya geldikleri bu toplantıların amaçlarının belediyenin hizmet ve faaliyetlerini anlatmak, halkın sorunlarını ve taleplerini yerinde tespit etmek olduğunu söyledi. Bu toplantılarda; şeffaf olmanın, hesap verebilir yönetim olmanın ve etkili hizmet vermenin temel araçlarından biri olduğunu ifade eden Malk, “Yerel yönetimlerde kendimizi ve kentimizi biz yönetiyoruz şiarının temel esprisi halkın katılımıyla karar almak ve halkı denetleyici olarak kabul edip uygulamaya geçmektir” dedi.

Malk, bu toplantıların en önemli yanının halk ile yüz yüze gelerek samimiyet ve sıcaklıkla sorunları tartışmak ve çözüm olanaklarını birlikte bulmak olduğunu ifade ederek, “Halkımızın bu toplantılara katılması bizim için yol gösterici olacaktır. Bizlerin anlayışı uzaktan kumandalı belediyecilik anlayışı değildir. Bizler birbirimize tahammül göstereceğiz. Bizlerin sizlere bir sözümüz vardı. Sizleri zabıta ile asla karşı karşıya getirmeyeceğiz. Şu ana kadarda getirmedik. Bunun için sorunların çözümü için sizlerinde onayını almak için bu toplantıları düzenliyoruz. Sorunlara çözüm bulurken ortak karar alacağız. Vicdanların sızladığı yerde ise oraya set çekeceğiz. Kul hakkına riayet edeceğiz. Kazanç sağlarken evinde istirahat eden veya hasta yatanı rahatsız ediyorsak bu olmaz. Herkes birbirinin hakkına saygı gösterecek” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri ise; aktardıkları yol, su ve kanalizasyon ile temizlik sorunlarının yanında, mahallerindeki motor tamircilerinin yaptığı gürültü konularındaki sorunlarını belediye yönetimine aktararak, bu temelde çözüm üretilmesini beklediklerini belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.