1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Solda İttifak ARAYIŞIMIZ YOK
Solda İttifak ARAYIŞIMIZ YOK

Solda İttifak ARAYIŞIMIZ YOK

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, BDP'den gelen 'solda ittifak' çağrılarını değerlendirdi.

A+A-
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP’den gelen ‘solda ittifak’ çağrılarını “Bizim herhangi bir ittifak arayışımız da yok bir çağrımız da yok” sözleriyle değerlendirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilkent’teki Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ndeki gazilerle bayramlaşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu “Solda ittifak çağrıları var bu çağrıları nasıl değerlendiriyorsunuz?”şeklindeki bir soruya “CHP olarak bizim görüşümüz belli biz tek başına iktidar olmak istiyoruz. Herhangi bir ittifak arayışımız da yok. Bir çağrımız da yok. Siyasi partiler çağrı yapabilirler, bunlara saygı göstereceğiz, onlar kendi düşüncelerini aktarabilir. Ama bizim düşüncemiz, CHP'nin tek başına iktidar olması için halka gitmek, halk ile kucaklaşmak. Söylemlerimizi toplumun kılcal damarlarına aktarmak, bizim amacımız bu” yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu Cumartesi günü Diyarbakır’a yapacağı ziyaretle ilgili “Diyarbakır gezisini, özellikle Başbakan'ın eleştirilerinin ardından gerçekleştiriyor olmanızın özel bir anlamı var mı?” sorusuna da şu yanıtı verdi:
“Şanlıurfa'ya gidiyorum. Uçak önce Diyarbakır'a indiği için Diyarbakır'a gidiyorum. Yurttaşlarla beraber olacağız. Bayramlaşacağız onlarla. Yani onlar başka bir ülkenin insanları mı? Bizim insanlarımız. Beraber gideceğiz, bayramlaşacağız. Belki bana sitem edecekler, kızacaklar, hoş geldin diyecekler, belki birisi bana çay, kahve ısmarlayacak. Sayın Başbakan demiyor muydu 'Siz Sivas'ın öte tarafına geçemiyorsunuz' diye. Her tarafına gidiyoruz. Eğer birileri Sivas'ın öte tarafına geçemiyorsa bu ülkede, önce Sayın Başbakan'ın dönüp kendisine sorması lazım. Neden bu ülke bu hale geldi diye. O yönetmiyor mu? Hem yöneteceksiniz, hem şikayet edeceksiniz? Doğru değil. Bizim şikayet etme hakkımız var. Çünkü biz yönetmiyoruz. Onların yönetme güçleri var, yönetiyorlar. Şikayet etmeye hakları yok. Türkiye'nin her karış toprağına siyasetçinin gitmesi, kendi yurttaşlarıyla seçmen kitlesiyle bir araya gelmesi, konuşması lazım. Bizim yaptığımız da bu.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.