1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Siyanür Havuzuna Düştü'ye YALANLAMA
Siyanür Havuzuna Düştüye YALANLAMA

'Siyanür Havuzuna Düştü'ye YALANLAMA

Kütahya'da bir setinde çökme yaşanan siyanürlü su barajında güçlendirme çalışması yapan bir işçinin suya düştüğü iddiasına işletmeden yalanlama geldi.

A+A-

Kütahya'da bir setinde çökme yaşanan siyanürlü su barajında güçlendirme çalışması yapan bir işçinin suya düştüğü iddiasına işletmeden yalanlama geldi.

Kütahya’da Eti Gümüş A.Ş.’ye ait gümüş madenindeki depolama barajının iki ve üç numaralı havuzlar arasındaki setin bir kısmı yıkılmıştı.

Siyanürlü atık, iki numaralı havuzdan taşarak bir numaralı havuza akmıştı. Bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, halk tedirgin.

Ekipler havuzda çalışmalarını yaparken bir kaza meydana geldi. Şirketin elektrik servisinde çalıştığı bildirilen Yusuf Tolgan'ın,dengesini yitirerek siyanürlü su bulunan ve kısmen çamurla dolu havuza düştüğü iddia edildi ancak bu habere işletmeden yalanlama geldi.

Eti Gümüş A.Ş. Genel Müdürü Ergün Kılıç, bir setinde çökme olan siyanürlü su barajında güçlendirme çalışması yapılırken, bir işçinin suya düşerek hastanede tedavi altına alındığına ilişkin iddianın doğru olmadığını, işçinin fabrika sahasında düştüğünü söyledi.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, elektrik servisinde çalışan Yusuf Tolgan'ın, iddia edildiği gibi barajda değil fabrika sahasında ayağı takılarak çamur birikintisine düştüğünü ifade etti.

Eti Gümüş A.Ş. Genel Müdürü Kılıç, şunları kaydetti:

''İşçimiz, ayağı kayarak fabrika sahasında çamurlu bölgede düşmüştür. Havuzda düştüğü şeklindeki iddialar doğru değildir. Dün saat 18.00 sıralarında meydana gelen olaydan sonra, sözleşmeli iki doktorumuzun mesaisi bittiği için arkadaşımız hastaneye gönderilmiştir. İşçimizin hastane kayıtlarına geçen ifadesi de bu yöndedir. Ayakta tedavi edildikten sonra evine gitmiştir. Yarın sabah da işe gelecektir.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.