1. HABERLER

  2. Sivas'tan Kars'a 5 Saatte GİDİLECEK
Sivas'tan Kars'a 5 Saatte GİDİLECEK

Sivas'tan Kars'a 5 Saatte GİDİLECEK

TCDD Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars demiryolu projesinin yapım çalışmalarına başlanıyor. Projeyle Sivas'tan yola çıkan vatandaş 5 satte Kars'ta olabilecek

A+A-
Devlet Demiryolları (TCDD), Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars demiryolu projesinin yapım çalışmalarına başlanması için Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'na başvuracak. Projeyle Sivas'tan yola çıkan vatandaş 5 satte Kars'ta olabilecek
TCDD Genel Müdürlüğü, Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars demiryolu projesinin yatırım programına alınabilmesi ve yapım çalışmalarına bu yıl başlanması için Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'na başvurmaya hazırlanıyor. Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, TCDD, projede ilk etapta Sivas-Erzincan-Erzurum hattının inşaatına başlayacak.
GÜZERGAH ÇALIŞMASI OLACAK
Sivas-Erzincan, Erzincan-Erzurum ve Erzurum-Kars olmak üzere 3 bölüm halinde fizibilite ve uygulama projeleri hazırlanan hattın, yaklaşık 710 kilometre uzunluğunda olması ve yüksek standartlı demiryolundan oluşması hedefleniyor. Buna göre, öncelikle Sivas-Erzincan-Erzurum kesiminin inşa edilmesi hedefleniyor. Öte yandan tespit çalışmalarına göre, TCDD Genel Müdürlüğü'nün özellikle Sivas-Erzincan arasında proje değişikliğine ve güzergah çalışmasına gerek duyabileceği de öngörülüyor.
ÖZ KAYNAKLAR KULLANILABİLİR
Finansman kaynağı henüz belirlenemezken, kurumun, projeyi öz kaynaklarıyla veya kredi temin ederek gerçekleştirmeyi planladığı belirtildi.
KARS'TAN KAFKASYA'YA...
Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars demiryolu projesinin, Türkiye üzerinden Avrupa - Kafkasya - Orta Asya doğrultusunda yüksek standartlı bir demiryolu güzergahı oluşturması amaçlanıyor. Fizibilite ve etüt-proje çalışmaları yapılan ve yüzde 70'lik bölümünde saatte 250 kilometre hız yapılabilecek Sivas-Kars hattında, seyahat süresi 5 saate inecek.
Sözleşme 2006'da imzalandı; Mayıs 2006'da teknik ve mali teklifleri alınan Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars Demiryolu Projesi'nin birinci kısmını oluşturan Sivas-Erzincan Demiryolu Projesi için Altınok ve Enet ortak girişimi, ikinci kısmı oluşturan Erzincan-Erzurum ve üçüncü kısmı oluşturan Erzurum-Kars ihalelerinde ise Eser Müşavirlik ile Haziran 2006'da sözleşmeler imzalanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.