1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kanka Polis Kütüphanesine Destekler Devam Ediyor
Şırnakta Dört Korucu KAÇIRILDI

Şırnak'ta Dört Korucu KAÇIRILDI

PKK, Şırnak'ın Beytüşebbap İlçesi'nde dört köy korucusunu kaçırdı.

A+A-

PKK, Şırnak'ın Beytüşebbap İlçesi'nde dört köy korucusunu kaçırdı. Dün akşam saatlerinde gerçekleşen olay sonrasında bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mezra beldesinde dört korucu PKK tarafından kaçırıldı. İhbar üzerine dağlık alana kaçırılan dört korucuyu kurtarmak için bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Gazetelerde çıkan bilgiye göre, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

PKK'nin temmuz ayından itibaren kaçırdığı dokuz kişi, üç asker, bir sağlık teknisyeni, bir kaymakam adayı, üç işçi ve bir şoför, sonrasında kaçırılan dört korucuyla birlikte sayı 13'e yükseldi.

Daha önce kaçırılan dokuz kişiyle ilgili İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şube Başkanı Hasan Ceylan, 6 Eylül'de açıklama yaparak PKK'nin kaçırdıklarını serbest bırakması için ikinci bir heyet oluşturacaklarını söylemişti.

İlk heyet, 9 Ağustos'ta kaçırılan iki asker ve bir sağlık teknisyenin serbest bırakılması amacıyla Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İHD, Barış Meclisi ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sanatçı Ferhat Tunç tarafından oluşturulmuştu. Heyet, hem hükümete hem de PKK'ye çağrı yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.