1. HABERLER

  2. Suikastı El Kaide Üstlendi
Şırnaklı Öğrencilere ÖSYM Sürgünü

Şırnaklı Öğrencilere ÖSYM Sürgünü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bu yıl Öğrenci Seçme Sınavı'na başvuran ve sınava bulundukları ilde girmek isteyen öğrencilerin sınav yerleri farklı illere verildi.

A+A-
Şırnak'ın Cizre ilçesinde bu yıl Öğrenci Seçme Sınavı'na başvuran ve sınava bulundukları ilde girmek isteyen öğrencilerin sınav yerleri farklı illere verildi.
Sınav yerlerine yol ücretinden dolayı gidemeyen 375 öğrenciye Belediye ve Kaymakamlıkça araç tahsis edildi.
Türkiye genelinde Pazar günü yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı için tercihlerini Şırnak iline yapan Cizre'li öğrencilere sınav yerleri Malatya, Bitlis, Elazığ, Siirt ve Diyarbakır gösterildi.
Yol masrafları için mağdur olan öğrenciler için Cizre Belediyesi ve Kaymakamlığı seferber olarak öğrencilere araç tahsis etti.
Cizre Lisesi önünde düzenlenen uğurlama törenine Belediye Başkanı Mehmet Saçı, Kaymakam Cihan Demirhan, Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, Şube Müdürleri, öğrenci velileri, dershane müdürleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.
ÖSYM tarafından sınav tercih yerleri Malatya, Elazığ, Bitlis, Siirt’te çıkan 375 kişinin uğurlanma töreninde açıklama yapan Kaymakam Cihan Demirhan, öğrencilerin çevre illerde değil Şırnak'ta sınavlara girmelerini tercih ettiklerini belirterek, "Ancak bu yıl böyle bir düzenleme olmuş. İnşallah bundan sonraki yıllarda Şırnak’ta sınavların yapılmasını arzu ediyoruz. Bu talep öğrencilerimizin, çocuklarımızın vatandaşlarımızın haklı bir talebidir" dedi.
Cizre Belediye Başkanvekili Mehmet Saçı da, sınava girecek öğrencilere başarılar dilerken, öğrencilerin tercihleri dışında Malatya, Elazığ ve Bitlis gibi İllere verilmesini eleştirdi. Saçı, “Gençlerimizin sınava katılması için buradan uzak olduğu gibi ulaşım yönünden de sıkıntı yaratan Elazığ, Malatya ve Bitlis gibi İllere tercihleri dışında verilmesi çok düşündürücüdür. Önceki sene de bu böyleydi. Fakat biz bunun bir hata sonucu olabileceğini düşündük. Ama şimdi görünen o ki gençlerimizin önünü kapatmak için bile bile yapılan bir uygulamadır” şeklinde konuştu.
Şırnak'ın yanısıra, Mardin, Hakkari, Van, Diyarbakır, Batman gibi kentlerde de öğrencilerin tercihlerinin aksine, sınav yerleri çevre illere verildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.