1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Şırnak'a Uçak Temmuz'da İNECEK

Şırnak'a Uçak Temmuz'da İNECEK

Şırnak'ta Gabar Dağı eteklerinde inşaatı devam eden Şırnak Havaalanı'na ilk uçağın gelecek yıl Temmuz ayında ineceği bildirildi.

A+A-
Şırnak'ta Gabar Dağı eteklerinde inşaatı devam eden Şırnak Havaalanı'na ilk uçağın gelecek yıl Temmuz ayında ineceği bildirildi.
Şırnak'ın Cizre ilçesi Düzova köyü yakınlarında yapımı devam eden Şırnak Havaalanı'nın yapımı devam ediyor. Gabar dağı eteklerinde kurulacak havaalanının askeri amaçlarla da kullanılacağı bildirilirken, ilk uçağın gelecek yıl Temmuz ayında alana inmesi bekleniyor.
Yapımı Doğusan A.Ş tarafından devam eden Şırnak Havaalanındaki çalışmalar hakkında bilgi veren firma yetkilisi Veysi Demir, havalındaki çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini ve Cizre’ye ilk uçağın Temmuz ayında inebileceğini ifade etti.
Demir, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, havaalanı ile ilgili kamulaştırma çalışmalarının tempolarını düşürdüğünü, kamulaştırmanın tamamlanması halinde çalışmaların daha hızlı bir şekilde süreceğini söyledi.
HAVAALANI İSMİ MEM U ZİN OLABİLİR
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnak'a yapılacak havaalanına Mem u Zin adı verilmesini önerdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Kaplan'a "Tabii ki olabilir. Olmaması için bir neden yok" yanıtını verdi.
Bakan Yıldırım dün ise gazetecilere yaptığı açıklamada Ehmedê Xanî'nin de Yunus Emre, Mevlana gibi bu ülkenin değerlerinden olduğunu belirterek, "Onun Mem u Zin eseri de bu coğrafyanın destanıdır. Hikeye iyiliği, erdemi ve aşkı anlatan destansı bir eser. Hele bir doğsun, o zaman bu da seçeneklerden biri elbette" demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.