Şırnak Beytüşşebapa PKK SALDIRISI

Şırnak Beytüşşebap'a PKK SALDIRISI

Beytüşşebap'ta kaymakamlık, tümen komutanlığı, lojmanlar ve polis noktalarına PKK tarafından saldırı düzenlendi.

A+A-

Beytüşşebap'ta kaymakamlık, tümen komutanlığı, lojmanlar ve polis noktalarına PKK tarafından saldırı düzenlendi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin merkezindeki birçok noktaya dün akşam (2 Eylül) PKK tarafından düzenlenen saldırılarda 10 polis ve askerin şehit düştüğü,7 polis ve askerin de yaralandığı bildirildi.

Radikal'in haberine göre, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, yaralanan askerlerden birinin daha hastanede yaşamını yitirmesiyle şehit sayısının 10’a çıktığını 7 yaralının tedavi altında olduğunu açıkladı.

Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmalarda PKK’lıların büyük kayıp verdiğini ve bazı kayıplarını kaçırdıklarını söyleyen Vali Özkan, sabah saatlerinde bölgede yapılacak arama ve tarama faaliyetleri sonucu kesin sonucun ortaya çıkacağını söyledi.

Çatışmada yaralanan güvenlik görevlilerinden 3’ü Beytüşşebap ’ta tedavi edilirken durumları ağır olan 4 yaralı da Şırnak Asker Hastanesi’nde tedavi görüyor.

PKK saldırısında şehit olan 10 askerden Üsteğmen Sami Çiftçi, uzman çavuş Erdoğan Sönmez, Komando çavuş Ramazan Emre Ala, erler Emrah Karataban, Burak Erdi Uysal ve Süleyman Güleç’in kimlikleri belirlendi.

Şehitler için bugün Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda yapılacak törenin ardından cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

Fransız Haber Ajansı (AFP) çatışmalarda 20 PKK'linin öldürüldüğünü belirtti.

Beytüşşebap'taki çatışmanın ardından bölgede hava destekli askeri operasyonlar başlatıldığı öğrenildi.

Öte yandan, çatışmada yaşamını yitiren üç PKK militanının cenazesini ilçe merkezine götüren kitlenin önününün zırhlı araçlarla kesilerek, cenazelere el konulduğu ve bunun üzerine kitle ile askerler arasında çatışma yaşandığı bildirildi.

Haberin Devamı

İsim İsim Şehitler

Sami Çiftçi, Serdar Küpeli, Ahmet Bozkurt, Erdoğan Sönmez, Emrah Karataban, Süleyman Güleç, Burak Erdi Soysal, Uğur Sağdıç, Osman Yıldız, Ramazan Emre Ala Beytüşşebab'ta öldüler; yaş ortalamaları 23 idi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK saldırısı sonucu çıkan çatışmada ölen 10 asker için dün Şırnak 23.cü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninin ardından askerler önce Diyarbakır'a ardından memleketlerine gönderildi.

Sami Çiftçi: Piyade üstteğmen, 32 yaşında. Su Ürünleri Mühendisliği mezunu. Bir kızı var. Ailesi Afyonkarahisar'da yaşıyor.
Serdar Küpeli: Piyade er, 21 yaşında. Ailesi Adıyaman'da yaşıyor. Terhisine iki ay kalmıştı.
Ahmet Bozkurt: Jandarma çavuş, 26 yaşında. Ailesi Gaziantep'te yaşıyor. İki yıldır uzman çavuş.
Erdoğan Sönmez: Piyade uzman çavuş, 25 yaşında. Ailesi Antalya'da yaşıyor.
Emrah Karataban: Piyade er., 21 yaşında. Ailesi Edirne'de yaşıyor. İki aydır Beytüşşebap'taydı.
Süleyman Güleç: Komando er, 21 yaşında. Ailesi Bursa'da yaşıyor. Makine taknikeri.
Burak Erdi Soysal: Piyade asteğmen, 23 yaşında. Ailesi Muğla'da yaşıyor. Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu.
Uğur Sağdıç: Piyade er, 20 yaşında. Ailesi İstanbul'da yaşıyor.
Osman Yıldız: Er, 21 yaşında. Ailesi İstanbul'da yaşıyor. Askerden dönünce kadın kuaförü açmayı planlıyordu.
Ramazan Emre Ala: Piyade çavuş, 22 yaşında. Ailesi Konya'da yaşıyor.

Askerler Toprağa Verildi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki çatışmada hayatını kaybeden 10 şehit askerin cenazesi, bugün memleketlerinde yapılan törenlerle toprağa verildi.

Askerler için dün Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Töreninin ardından askerler önce Diyarbakır'a ardından memleketlerine gönderildi.

Tokat

Er Uğur Sağdıç'ın cenazesi, Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Cenaze önce askeri uçakla getirildiği Tokat Havaalanı'ndan alınarak, dedesinin Turhal ilçesi Gündoğdu Mahallesi'ndeki evine getirildi. Evde, babası Yılmaz, annesi Yeter ve dedesi Hamza Sağdıç vardı.

Cenaze önce Yavşan Cemevi'ne götürüldü. Turhal Belediyesi önünde, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Yavşan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye, hayatını kaybeden askerin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları da katıldı.

Antep

Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt da Antep'te son yolculuğuna uğurlandı. Bozkurt için Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Annesi Rabia, babası Ali ile kardeşleri ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Cenaze törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Antep Valisi Erdal Ata ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, aileye başsağlığı diledi.

Bozkurt, Asri Mezarlık'taki aile kabristanında toprağa verildi.

İstanbul

Er Osman Yıldız'ın cenazesi tören için İstanbul'daki Ataköy 5. Kısım Camisi'ne götürüldü. Bahçelievler Soğanlı'da yaşayan ailesi, Yıldız'ın cenazesini Yeşilköy'deki Askeri Havaalanı'ndan aldı. Yıldız, burada kılınan cenaze namazı sonrasında Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Antalya

Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Antalya'da toprağa verildi.

Sönmez'in cenazesi Antalya Hava Meydan Komutanlığı'ndan ailesi ve askeri yetkililerce Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi'ndeki evine getirildi. Barınak Camisi'ndeki törenin ardından Uncalı Mezarlığı'na defnedildi.

Törene, annesi Günay Sönmez, kız kardeşi Pınar Sönmez, erkek kardeşi Yusuf Sönmez ile babası İlyas Sönmez'in yanı sıra Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da katıldı.

Konya

Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın cenazesi Konya'nın Karapınar ilçesindeki Kesmez köyü mezarlığında toprağa verildi.

Piyade Onbaşı Süleyman Güleç'in cenazesi de memleketi İznik'te Müşküle Köyü Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Adıyaman

Er Serdar Küpeli, memleketi Besni ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Küpeli için Besni Kesecik köyünde cenaze töreni düzenlendi. Küpeli'nin özgeçmişinin okunmasının ardından Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü cenaze namazı kıldırdı. Küpeli, törenin ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Muğla

Piyade Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın cenazesi Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Yangı köyünde toprağa verildi. Törende annesi Nazimiye, babası Bayram, erkek kardeşi Ömer ve kız kardeşi Esra Uysal taziyeleri kabul etti.

Edirne

Piyade er Emrah Karataban, Edirne'nin İpsala İlçesi'ne bağlı 900 nüfuslu Kumdere Köyü'nde yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Afyonkarahisar

Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Afyonkarahisar'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Üsteğmen Çiftçi'nin cenazesi, Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na uçakla getirildikten sonra, cenaze aracına konularak ailesinin yaşadığı Harb-İş Konutları'na ardından da cenaze töreninin düzenleneceği İmaret Camisi'ne götürüldü.

Kılınan namazının ardından cenaze Kocatepe Asri Mezarlığı'na defnedildi.

İznik

Piyade Onbaşı Süleyman Güleç'in cenazesi, İznik'te toprağa verildi. Cenazesi, Müşküle Köyü Camisi'nde kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.