1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars 'İl Koordinasyon Kurul'u Toplandı
Simülasyon Vagonuna Yoğun İLGİ

'Simülasyon Vagonu'na Yoğun İLGİ

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) Hürriyet Treni'yle çıktığı Türkiye turunda dördüncü durağı Kars oldu.

A+A-

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) Hürriyet Treni’yle çıktığı Türkiye turunda dördüncü durağı Kars oldu.

Karslılar, trende deprem simülasyon vagonuyla yer alan DASK’ın Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) işbirliğiyle gerçekleştirdiği eğitimlere yoğun ilgi gösterdi.

Deprem, depremden korunma yöntemleri ve zorunlu deprem sigortası eğitiminin ardından katılımcılar, simülasyon vagonunda 7.4 büyüklüğündeki Kocaeli depremini yaşayarak deprem anında neler yapmaları gerektiğini öğrendiler.

DASK, “Deprem geçecek, hayat devam edecek” sloganıyla çıktığı Hürriyet Treni yolculuğunda 32 gün boyunca 25 ili ziyaret ederek 100 bin kişiye doğrudan ulaşmayı hedefliyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün 6 kişiden oluşan eğitmen kadrosu tur kapsamında yaklaşık 80 deprem semineri verecek.

DASK, eğitimlerde edinilen bilgiyi kalıcı hale getirmek için tüm katılımcılara kitapçık ve filmlerden oluşan Depreme Hazırlık Eğitimi seti armağan ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.