1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emeklinin Çifte Maaş ŞAŞKINLIĞI
Siirtte Jandarma Karakoluna SALDIRI

Siirt'te Jandarma Karakoluna SALDIRI

Siirt'in Pervari ilçesinde Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'li bir grup tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

A+A-

Siirt'in Pervari ilçesinde Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'li bir grup tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırı sonrası çıkan çatışmada 6 asker yaşamını yitirdi, 11 asker yaralandı.

Akşam saatlerinde çeşitli noktalardan uzun namlulu silahlarla yapılan saldırının ardından çıkan çatışmanın uzun süre devam ettiği bildirilirken, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Skorsky helikopterlerle çatışma bölgesine özel eğitimli komandoların gönderildiği kaydedildi.

Çatışma nedeniyle Siirt'teki tüm resmi ve özel hastanelerdeki doktorlar görev başına çağrıldı.

'PKK görevini yapıyor'

Başbakan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'la görüşmesinin ardından konakladığı Peninsula Otel'de gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Siirt'e meydana gelen saldırıda 6 askerin yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak, “Maalesef terör örgütü vahşetini devam ettiriyor. Ben size ikide bir bu tür değerlendirmeleri yapmayı da doğru bulmuyorum. Tabii o görevini yapıyor, biz de bunun karşısında görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Üzerinde yoğun bir şekilde duruyoruz. Arkadaşlardan detayları henüz almadım. Türkiye'ye döndükten sonra değerlendirmelerimizi yapıp ona göre adımlarımızı atacağız” dedi.

DİYARBAKIR'DA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE SALDIRI

Öte yandan Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde  İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda 2 polis memuru yaralandı. PKK'lilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sürüyor.

PKK'liler dün gece saat 21.25 sıralarında Hani İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne önce rokatar atıp, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda ilk bilgilere göre 2 polis memuru hafif yaralandı. İlçedeki güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmanın sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.