1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üç Fidan’a Adanmış Şarkılar
Siirtli Dört Genç Kadın UĞURLANDI

Siirtli Dört Genç Kadın UĞURLANDI

Siirt'teki saldırıda hayatını kaybeden kadınların cenaze törenine iki bin kişi katıldı. İmam talkını Kürtçe ve Arapça verdi.

A+A-

Siirt'teki saldırıda hayatını kaybeden kadınların cenaze törenine iki bin kişi katıldı. İmam talkını Kürtçe ve Arapça verdi.

Siirt'te, 20 Eylül'de Polis Meslek Polis Yüksek Okulu yakınlarında sivil bir araca düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Nurcan Olgaç, Kevser Çekin, Zeynep ve Nergis Evin toprağa verildi.

Cenazeler Siirt'teki Şeyh Musa Camiinden kaldırıldı. Arapça ve Kürtçe yapılan talkından sonra cenazeler Şeyh Musa Mezarlığı'nda yan yana açılan mezarlara defnedildi. Saldırıda hayatını kaybeden dört arkadaşın cenaze törenine yaklaşık iki bin kişi katıldı.

Cenaze töreni sonrası basın mensuplarına saldırı anını anlatan ağabey Mesut Evin, aracı Zeynep'in kullandığını söyledi. Mesut Evin, "Büyük bir patlama sesi duydum. O sırada telefonum çaldı, arayan Nergis'ti. 'Ağabey mayına bastık ölüyoruz, her taraf mayın dolu' dedi. Yaralı halde beni aramış. Dışarı çıkıp olay yerine gittik, olanları gördük" dedi.

Saldırıda kızları Nergis ve Zeynep'i kaybeden, diğer kızı Nuran da ağır yaralı kurtulan baba Nurettin Evin ise "Herkes canımızdır, kardeşimizdir. Dinimiz, ülkemiz, her şeyimiz birdir. Biz bu acının biran önce kapanmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimizden rica ediyoruz. Kimse bizi sevmese de biz birbirimizi sevelim. Bize bu yakışır. Her gün acılar yaşanmasın, yazıktır günahtır. Hiç kimsenin çocuğu ölmesin, başka analar ağlamasın, yuvalar yıkılmasın" diye konuştu.

Nurcan Olgaç'ın annesi Ayşe Olgaç Kürtçe "Evim yıkıldı, ciğerim yandı" diye ağıtlar yakarken Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü olan baba İhsan Olgaç, "Hepsi mahalleden çocukluk arkadaşıydı" dedi. Kevser Çekin'in BDP'li Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'in yeğeni olduğu belirtildi. Çekin'in güçlükle ayakta durabildiği gözlendi.
Saldırıya uğradıkları sırada altı arkadaşın Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nde okuyan Nergis Evin için düzenledikleri veda emeğine gitmekte oldukları öğrenildi. Nergis'in üniversitede hocası olan öğretim Görevlisi Ali Temiz, Nergis'in okulun oryantiring (koşarak, yürüyerek hedef bulma) takımının başarılı sporcularından biri olduğunu anlattı.

Veda yemeğine katılanlar arasında Nergis Evin'in (22) kuaförlük yapan ablası Zeynep Evin (31), kardeşi Nuran Evin (17), arkadaşları Nurcan Olgaç (25), Kevser Çekin (20), Gülcan Olgaç (25 ) vardı.

Saldırıdan kurtulan Gülcan Olgaç durumu ağır olduğu için helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi, Nuran Evin'in tedavisi ise Siirt'te sürüyor.

İlgili Haber

PKK ÖZÜR DİLEDİ

PKK - HPG Anakarargah Komutanlığı, 21 Eylül günü Siirt merkezde 4 sivilin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan eyleme ilişkin bir açıklama yaptı.

“Polis akademisine yönelen seyir halindeki bir araca, polislere ait olduğunu düşünülerek gerillalarımız tarafından ateş açılmıştır” diyen HPG, yaşamını yitirenlerin aileleri ve çevrelerinden “özür” diledi.

HPG açıklamasında, 4 sivilin hayatını yitirdiği olaya ilişkin “köklü bir soruşturma” başlattıklarını bildirdi.

“ÖZÜR DİLİYORUZ”

Açıklamada şöyle denildi: “21 Eylül 2011 günü Siirt merkezde polis meslek yüksek okulu civarında polislere karşı eylem yapmak amaçlı gerillalarımız bir pusu atmışlardır. Polis akademisine yönelen seyir halindeki bir araca, polislere ait olduğunu düşünülerek gerillalarımız tarafından ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu 4 sivil insanımız yaşamını kaybetmiş 2 insanımız da yaralanmıştır.

Öncelikli olarak yaşanan bu acı olaydan dolayı halkımızdan, yaşamlarını yitiren insanlarımızın ailelerinden ve çevrelerinden HPG olarak özür diliyoruz.

KÖKLÜ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu olayın bize yansıması ardından hızla bir araştırma yapmış, 4 insanımızın yaşamını kaybetmesine ilişkin ise köklü bir soruşturma başlatmış bulunuyoruz.

Hareket olarak sivillere dönük eylem girişimlerimizin olmadığı ve olmayacağı açıktır. Sivillere dönük geçmişte yapılan her türlü yanlış eylem ve girişimine sert soruşturma ve yargılamalarla cevap verdiğimiz bilinmektedir. Bu bağlamda kesinlikle her türden sivil eylemi ret ettiğimiz kamuoyunca bilinmektedir.

BU ACI KAZAYI ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ

Siirt’te yaşanan bu acı kaza olayını asla kabul etmeyeceğimiz bilinmelidir. Gerekli tüm soruşturmaları ayrıntılı bir şekilde devam ettirerek, sonuçlarını halkımız ve kamuoyuyla paylaşacağız.

Tekrardan yaşanan bu acı, üzücü, duyguları oldukça zorlayıcı kayıplar için halkımızdan, demokratik kamuoyundan ve yaşamlarını yitiren insanlarımızın aileleri ve çevrelerinden özür diliyor olayın sorumluları hakkında gerekli tüm yaptırımların yapılacağına dönük söz veriyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.