1. HABERLER

  2. Kardelen Kız Öğrenci Yurdu AÇILDI
Siirt'te CENAZELER Ailelere Verilmedi..

Siirt'te CENAZELER Ailelere Verilmedi..

Pervari'de yaşamını yitiren 10 PKK'liden 8 'inin cenazesinin ailelerine verilmemesi üzerine çevre il ve ilçelerden yurttaşlar Siirt'e akın etti.

A+A-
Pervari'de yaşamını yitiren 10 PKK'liden 8'inin cenazesinin ailelerine verilmemesi üzerine çevre il ve ilçelerden yurttaşlar Siirt'te akın etti.
Siirt’te toplanan binlerce kişi 8 PKK’linin defnedileceği mezarlığa doğru yürüyüşe geçti.
Siirt'tin Pervari İlçesi'nde çıkan çatışmada yaşamını yitiren 10 PKK'linin cenazelerine işkence yapıldığı iddiası ve 8 PKK'linin cenazelerinin ailelerine verilmemesi bölgede infiale neden oldu.
2 gündür Şırnak ve ilçelerinde esnaf kepenk açmazken, gece eylemleri ile uygulamalar protesto ediliyor. Savcılığın cenazeleri ailelerine vermeyeceği ve cenazelerin Siirt'te toprağa verileceğinin duyulmasının ardından Şırnak, Diyarbakır, Mardin ve Batman'dan yüzlerce kişi araçlarla Siirt'te geldi.
Bu arada 8 HPG'linin hastanedeki yıkama işlemleri devam ederken, cenazelerin daha sonra araçlarla Şeyhmusa Mezarlığı'na götürülerek burada toprağa verileceği öğrenildi.
BÜYÜK TEPKİ
Dün akşam saatlerinde hastane önünde kurulan çadırda bekleyiş halinde olan binlerce kişi ise bu duruma, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Şehit Namirin”, “Ey Şehit xwîna te erdê namîne” sloganları atarak, tepki gösterdi. Cenazelerin yıkanma işlemlerinin tamamlamasıyla aralarında BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Diyarbakır, Şırnak, Van, Batman, Hakkari ve Siirt BDP İl ve ilçe örgütü yöneticilerinde bulunduğu binlerce kişi, Şehmusa Mezarlığı’na doğru yürüyüşe geçti.
Yürüyüşe izin vermeyen polisler ise, panzer ve zırhlı araçlarla barikat kurdu. BDP ve polis yetkilileri arasında yapılan görüşmelerin ardından yürüyüşe izin verildi ve yaklaşık 1 kilometre yürüyen kitle sık sık, “Şehit Namirin” diye slogan attı.
CENAZE NAMAZI KILINMADAN DEFİN
Şehmusa Mezarlığı’na kadar yürüyen kitlenin önüne polis çok sayıda zırhlı araçla barikat kurarak, mezarlığa girilmesine izin vermedi. BDP’li yöneticiler ile polis arasında yaşanan tartışmanın ardından sadece ailelerin mezarlığa girilebileceği belirtildi. Aileler, kitlenin mezarlığa kadar kendileri ile yürüdüğünü ve onlarında girmesini istedi. Polisin izin vermemesi üzerine aileler de tepki göstererek mezarlığa girmeme kararı aldı.
Bu duruma tepki gösteren BDP yetkilileri binlerce kişilik kitle ile 10 dakikalık oturma eylemi düzenledi. Daha sonra BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, kısa bir konuşma yaptı. DNA testinin sonucunun beklenilmesi gerekirken hiç kimsenin anlamadığı bir şekilde cenazelerin Siirt’te defnedilmesine tepki gösteren Özçelik, ailelerin ve halkın iradesi hiçe sayılarak, hiçbir din ve kitapta yazılmayan cenaze namazı kılınmadan cenazelerin defnedilemeyeceğini söyledi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a çağrı yapan Özçelik, “Sayın Başbakan ‘Kardeşlik ve beraberlik’ projesi diyor, bu mu kardeşlik? Al kardeşliğini, beraberlik projeni başına çal” dedi.
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise, Başbakan, hükümet ve devlet yetkililerine seslenerek, “Ey Başbakan, senin çocuğuna bu durumda cenaze namazı kıldırılmasaydı ne yapardın, sen bunu kabul eder miydin? Böyle vahşet hangi dinde, hangi vicdan, hangi insanlıkta yaşanmıştır. Aileleri burada olmalarına rağmen ve belediye başkanı nezaretinde olmadan cenaze namazı kıldırtmadan hangi vicdana sığar?” diye sordu.
Yapılan konuşmalardan sonra kitle, “Şehit Namirin”, “İntikam” sloganları ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin önünde kurulan çadıra doğru yürüyüşe geçti. Burada BDP’li yöneticiler ve HPG’lilerin aileleri, çadırda halkın başsağlığı dileklerini kabul etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
11 Yorum