1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta Yeni Yıl Yoğunluğu
Siirt'te Arazi Kavgası: 14 YARALI

Siirt'te Arazi Kavgası: 14 YARALI

Siirt'in Gökçebağ Beldesi'nde arazi anlaşmasızlığı yüzünden iki aşiret mensubu arasında çıkan kavgada 14 kişi yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı.

A+A-
Siirt'in Gökçebağ Beldesi'nde arazi anlaşmasızlığı yüzünden iki aşiret mensubu arasında çıkan kavgada 14 kişi yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı.
Siirt'te yaşayan 2 aşiret arasında çıkan arazi anlaşmasızlığı yüzünden çıkan tartışmaya aşiret mensuplarında karışınca kavgaya dönüştü. İddialara göre, Siirt'te yaşayan Didurya aşireti kolu olan Kuriar mensupları ile Gökçebağlılar ile daha önce Gökçebağ Beldesi'nde bulunan bir arazi yüzünden çıkan husumetten dolayı kavgalı olan iki aşiret mensupları Cumhuriyet meydanında tartışmaları kavgaya dönüşmesi sonucu, ilk belirlemelere göre bıçak ve taş darbelerinden dolayı A.B (19), S.S. (31), Ö.B (31), D.B (18), F.B. (22) ve A.K. (23) isimli 6 kişi ambulanslar ile Siirt Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Olayı duyan diğer aşiret mensupları hastane ve gözaltına alınan zanlıların tutulduğu Cumhuriyet karakolunu basarak zanlıları almak istedi. Çıkan gerginlikte B.T (21), M.T (40), C.B (41) ve J.T (20) yaralandı. Yaralılar olay yerine çağırılan ambulanslar ile Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki olayda toplam 14 kişi yaralanırken 4 kişinin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği öğrenildi.
Her iki aşiret mensupları arasında gerginlik devam ederken, bölgede güvenlik önlemi aldı. Kavgaya karıştıkları tespit edilen 10 kişi ise polis tarafından gözaltına alındı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.