1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Şifreli YGS Sonuçları AÇIKLANDI
Şifreli YGS Sonuçları AÇIKLANDI

Şifreli YGS Sonuçları AÇIKLANDI

'Şifre' iddialarıyla haftalardır tartışılan YGS sonuçları açıklandı. LYS başvuruları ise yarın başlıyor. Başsavcılık ise soruşturmanın henüz tamamlanmadığını açıkladı.

A+A-

"Şifre" iddialarıyla haftalardır tartışılan YGS sonuçları açıklandı. LYS başvuruları ise yarın başlıyor. Başsavcılık ise soruşturmanın henüz tamamlanmadığını açıkladı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan duyuruda, 27 Mart 2011 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2011-YGS) sonuçları açıklandı.

Geçen yıl olduğu gibi, 2011-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YGS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...

2011-LYS başvuruları 29 Nisan-6 Mayıs 2011 tarihleri arasında alınacak.

38 BİN 269 ADAY ''SIFIR'' ALDI

YGS'de sınavı geçerli sayılan 1 milyon 648 bin 240 adaydan, 38 bin 269'u ''sıfır'' aldı.

En başarı iller Yalova, Kırşehir, Kayseri, Aydın ve Ankara; en başarısız iller ise Hakkari, Şırnak ve Adıyaman olarak belirlendi.

Sosyal bilimler, en başarılı liseler oldu.

2011 YGS'de, Matematik testinde 40 sorunun tümünü doğru yanıtlayan aday sayısı 1805 olarak belirlendi.

Tüm puan türlerinde 2011-YGS Türkiye Birincisi Ankara Fen Lisesi'nden Mahmut Bilal Doğan oldu.

Başsavcılık ise soruşturmanın henüz tamamlanmadığını açıkladı ancak şifrenin sızıp sızmadığına ilişkin henüz net bir bilgi yok.

"SINAV ÜZERİNDEKİ KUŞKU HÂLÂ KALKMADI"

Eski YÖK Başkanvekili İsa Eşme, "Sınav üzerindeki gölge kalkmadı, kuşku halen sürüyor. Konu yargı aşamasında, kesin bir sonuca varıldığı düşüncesinde değilim" dedi.

SETA Eğitim Koordinatörü Bekir Gür ise "İşler iyiye gidiyor. Şu anda panik yapacak bir surum söz konusu değil. Suç unsuru yok. 150 öğrenci için yeni sınav tartışması yapmak çok anlamlı değil. 1 milyon 700 bin adayın sınavını iptal etmek büyük bir kaos olurdu. Sınav üzerinde baştan beri ciddi tartışmalar oldu. Sınavın açıklanması bu tartışmaları bitirmeyecek. Ancak şu ana kadar baktığımızda gerçek bir suç unsuru yok" açıklamasında bulundu.

"SONUÇLAR AÇIKLANMAMALIYDI"

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç da belirsizliğe bir yenisinin daha eklendiğini belirtti: "Ne oldu da daha önce ertelenen sonuçlar şimdi açıklandı? YGS'nin yok sayılması için büyük altuyapı oluşmuştur. YGS yok sayılıp, sonuçlar açıklanmamalıydı. Hiçbir eğitimci sınavı var kabul edemez. LYS'ye başvuru da problemli. Öğrenciler, LYS başvurularını sonuçları şaibeli olan veriler üzerinde mi yapacak? Bu veriler üzerinden LYS tercihi sağlıklı bir biçimde yapılamaz. Hiçbir öğrencimizi ikna edecek bir süreç değildir. Bunun sorumlusu, sürecim mimarlarıdır. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.