1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta AK Parti ve HDP Yarışacak
SGKda Torba Yasa YOĞUNLUĞU

SGK'da Torba Yasa YOĞUNLUĞU

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kars İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan, vatandaşların 'torba yasa' kapsamında borçlarını yapılandırmaları gerektiğini vurguladı.

A+A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kars İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan, vatandaşların ‘torba yasa’ kapsamında borçlarını yapılandırmaları gerektiğini vurguladı.

Ayluçtarhan, vatandaşların yasadan yaralanmak için kendilerine yoğun bir şekilde müracaat ettiklerini kaydetti.

Torba Yasa’dan yaralanmak isteyen vatandaşların 2 Mayıs 2011 tarihine kadar kendilerine müracaat etmesi gerektiğini belirten SGK Kars İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan; “Bilindiği üzere 6111 sayılı yasamız 25 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe girdi ve halen devam ediyor. Biz de yapılandırma çalışmalarımızı süratli bir şekilde sürdürüyoruz. Yalnız BAĞ-KUR kapsamı dediğimiz esnaflarımız olsun tarım sigortalılarımız olsun ilk etapta bir yoğunluğun olduğu gerçek. Herkes biran önce benim işim yapılsın istiyor. Bizim de belli bir kapasitemiz var. Bir günde 120 kişiye kadar yapabiliyoruz servisimize takviye memur da ilave ettik inşallah bu sayıyı daha da artıracağız. Bunun son gün süresi 2 Mayıs diyoruz fakat Bakanlar Kurulu’na verilen yetkiye göre 1 ay uzatma şansı vardır. Öyle bir ihtimalin de olabilirliğini herkesin bilmesi gerekmektedir” dedi.

31 MAYIS’A KADAR UZATILABİLİR
SGK Kars İl Müdürü Aykuçtarhan , torba yasanın 31 Mayıs 2011 tarihine kadar uzatılma ihtimalinin bulunduğunu ifade etti.

Abdulkadir Ayluçtarhan; “Eğer o uzatma gerçekleştirilirse 31 Mayıs tarihine kadar da uzatılabilir. Daha 2 aylık bir süremiz var diyebilirim, özellikle esnaflarımızdan rica ediyorum mevcut yoğunluğu azaltma hususunda bize yardımcı olsunlar. Şuan bizim işveren servislerimizde herhangi bir yoğunluk yok, sadece BAĞ-KUR kısmında yoğunluk mevcut herkes biran evvel benim işim yapılsın mantığı yürüttüğü için yoğunluk oluşuyor. Bunun için vatandaşlarımızın bizlere çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olmaları gerekiyor. Herkes önce benim işimi yap derse içinden çıkamayız” diye konuştu

MÜRACAAT EDEN VATANDAŞLARIMIZI BANKAYA YÖNLENDİRECEĞİZ
Torba Yasa’dan yararlanmak isteyen vatandaşları protokol yapılan bankaya yönlendireceklerini de sözlerine ekleyen Ayluçtarhan daha sonra özetle şunları söyledi:

“Kurum Başkanımız ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü arasında bir protokol yapılarak kredi imkanı doğdu. Vatandaşlar bize müracaatta bulunduğu taktirde biz onları bankaya yönlendireceğiz. Mevcut banka tarafından kişilerin gelirine göre 5 yıllık bir kredi imkanı sağlanıyor. Bu kredi verildikten sonra bizim hesaba geçtiğinde BAĞ-KUR’da ki sigortalılarımızın emekli aylıklarını bağlayacağız. Ardından bankayla kişi arasındaki görüşmeye göre maaşlarından belli bir kesinti yapılıyor. Toplanacak olan meblağ belli değil yapılandırmaya göre ana para tamamen tahsil ediliyor faizi siliniyor. Fakat yıllara göre ve TF ve ÜF fiyatları da dikkate alınıyor. Günlük ortalama 80-90 kişi arası işlem yapıyoruz şimdiye kadar yaklaşık 3 bin kişiyi BAĞ-KUR’da ki müracaata dahil ettik.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.