İstanbul’da CHP’li Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun da aralarında bulunduğu 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada “zimmet”, “irtikap”, “rüşvet almak”, “rüşvet vermek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamaları yer aldı.
BAŞKAN MUTLU VE YARDIMCILARI GÖZALTINA ALINDI
PolitiKARS’ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde düzenledikleri eş zamanlı operasyonla Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’yu gözaltına aldı.
Operasyon kapsamında beş belediye başkan yardımcısı ve beş meclis üyesi de gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.
72 ADRESTE ARAMA VE EL KOYMA İŞLEMİ
Soruşturma kapsamında Bayrampaşa Belediyesi’ne ait birimler ile şüphelilere ait ev ve iş yerlerinin bulunduğu toplam 72 adreste arama yapıldı. Ekipler, dijital materyaller ve belgeler üzerinde inceleme başlattı. Arama işlemleri gün boyunca sürdü.
BAŞSAVCILIK’TAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada; “Bayrampaşa Belediyesi’nde görevli kamu görevlileri ile bazı şahıslara yönelik olarak, zimmet, irtikap, rüşvet alma-verme ve ihaleye fesat karıştırma suçları açısından eylemleri bulunduğu iddia edilen Belediye Başkanı Hasan Mutlu dahil 48 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı işlemi ile 72 konut ve iş yeriyle ilgili arama ve el koyma işlemlerinin icrasına ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne talimat verilmiştir. İşlemler devam etmektedir.” ifadeleri yer aldı.
MECLİS ÜYELERİNİN İSTİFASI SİYASİ GERİLİMİ TIRMANDIRDI
Operasyondan önce CHP’li Bayrampaşa Belediye Meclisi Üyeleri Ali Karahasanoğlu ve Saki Teker, Başkan Hasan Mutlu’yu yolsuzlukla suçlayarak istifa etmişti. Mutlu, istifa eden iki ismin kaçak işletmelerine müdahale edildiğini ve bu nedenle istifa ettiklerini açıklamıştı. İstifalar sonrası CHP ile AK Parti arasındaki sandalye farkı üçe indi.
CHP İLÇE BAŞKANINDAN İSTİFA AÇIKLAMASI
CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Alican Çam, istifa eden meclis üyelerinin daha önce disipline sevk edildiğini belirterek;“Bu meclis üyelerimizin bir süredir partimizi ve belediye başkanımızı yıpratmaya yönelik girişimleri olmuş, bununla ilgili belediye başkanımız suç duyurusunda bulunmuştur. Henüz bu süreç tamamlanmadan yapılan bu istifalar kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir girişim olup hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmamaktadır. Partimiz, kişisel hırslarını ve menfaatlerini örgütümüzün ortak hedeflerinin önüne koyan hiçbir anlayışa geçit vermeyecektir.” açıklamasını yaptı.
Çam, söz konusu üyelerin meclis koltuklarında kişisel başarılarıyla değil, CHP’nin aldığı oylarla oturduğunu vurgulayarak, etik ve siyasi sorumluluk gereği meclis üyeliğinden de istifa etmeleri gerektiğini ifade etti.