Üsküdar’da Başkan Vekilliği Seçimi Tamamlandı.. Belediye Yönetimi AK Parti’ye Geçti!

Üsküdar Belediyesi’nde mahkeme kararıyla yenilenen başkan vekilliği seçimini, 4’üncü turda 23 oy alan AK Parti’li Dündar Ziya Gültekin kazandı.

Üsküdar Belediyesi’nde mahkeme kararıyla yenilenen başkan vekilliği seçimini, 4’üncü turda 23 oy alan AK Parti’li Dündar Ziya Gültekin kazandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Yeni Parti’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya ise son turda 19 oyda kalırken, belediye yönetimi AK Parti’ye geçti.

Dört tur süren seçimde meclisteki oy dengesi değişirken, sonuç İstanbul siyasetinin gün içindeki önemli gelişmeleri arasında yer aldı.

4’ÜNCÜ TURDA SONUÇ BELLİ OLDU

AA’nın haberine göre; Üsküdar Belediye Meclisi, belediye başkan vekilini belirlemek üzere yeniden toplandı.

Seçimde Cumhur İttifakı, AK Parti’li Meclis Üyesi Dündar Ziya Gültekin’i aday gösterirken, CHP ve Yeni Parti grubu Sibel Tan Çetinkaya ile yarışa katıldı.

İlk iki turda gerekli çoğunluğun sağlanamaması üzerine seçim üçüncü ve ardından 4’üncü tura taşındı.

Son turda kullanılan 42 oyun 23’ünü alan Gültekin, Üsküdar Belediye Başkan Vekili seçildi. Çetinkaya ise 19 oy aldı. Bu sonuçla Üsküdar Belediyesi’nin yönetimi AK Parti’ye geçti.

OY SAYISI TUR TUR DEĞİŞTİ

Seçimin ilk turunda Gültekin 21, Çetinkaya ise 19 oy aldı. İki oy geçersiz sayılırken, hiçbir aday gerekli çoğunluğa ulaşamadı.

İkinci turda kullanılan oyların tamamı geçerli kabul edildi. Gültekin 22, Çetinkaya ise 20 oy alarak seçimin üçüncü tura taşınmasına neden oldu.

Üçüncü turda Gültekin’in oy sayısı 23’e yükselirken, Çetinkaya 19 oy aldı. Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle son kez sandık kuruldu.

4’üncü turda da sonuç değişmedi. Dündar Ziya Gültekin 23 oyla Üsküdar Belediye Başkan Vekili seçildi.

ÖNCEKİ SEÇİM MAHKEME KARARIYLA YENİLENDİ

Üsküdar’daki başkan vekilliği seçimi, daha önce yapılan oylamanın ardından başlayan hukuki sürecin sonucunda yeniden gerçekleştirildi.

Sinem Dedetaş’ın tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından yapılan önceki seçimde CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya başkan vekili seçilmişti. AK Parti’nin itirazının ardından İstanbul 2. İdare Mahkemesi seçim işlemine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi ve seçim süreci yeniden başladı.

Mahkeme kararının ardından yapılan yeni seçimde ise meclisteki dengeler farklı bir sonuç ortaya çıkardı.

MECLİSTE DENGELER DEĞİŞTİ

Seçim öncesinde bazı belediye meclisi üyelerinin parti değiştirmesi ve bazı üyeler hakkında yürütülen adli süreçler, meclisteki sandalye ve oy dengesini etkileyen gelişmeler arasında yer aldı.

Dördüncü turda AK Parti adayının aldığı 23 oy, Cumhur İttifakı’nın meclisteki mevcut oy sayısının üzerinde bir sonuç olarak kayıtlara geçti. Seçimin ardından CHP ve muhalefet çevrelerinden süreçle ilgili çeşitli değerlendirmeler ve iddialar gündeme geldi.

ÜSKÜDAR’DA YENİ DÖNEM BAŞLADI

Dündar Ziya Gültekin’in belediye başkan vekili seçilmesiyle Üsküdar Belediyesi’nin yönetimi AK Parti’ye geçti.

Mahkeme kararıyla başlayan yeni seçim süreci, 8 Eylül’de gerçekleştirilen 4 turluk oylamanın ardından tamamlandı.

Kent Haberleri Haberleri

Denizli ve Antep’te Silahlı Kavga ve Saldırı.. 4 Ölü, 7 Yaralı!
Van’da Raylı Sistem İçin Kritik Karar.. Tramvay Hattını Bakanlık Üstlendi!
‘Korsan Taksi Denetimi’nde Silahlı Saldırı.. Yaralı Polis Kurtarılamadı!
Kayseri’de Üvey Baba Cinayeti.. Bıçaklanan 47 Yaşındaki Kişi Hastanede Öldü!
Yavru Boz Ayı Dere Yatağında Mahsur Kaldı.. Yurttaşlar Kurtardı!