TSK'den Kandil ve Şengal'e Hava Harekatı

TSK'nın Irak'ın kuzeyine (Irak Kürdistanı) yönelik Mart ayında başlattığı askeri harekat, havadan bombalamalarla ağırlaşarak devam ediyor.

TSK'nın Irak'ın kuzeyine (Irak Kürdistanı) yönelik Mart ayında başlattığı askeri harekat, havadan bombalamalarla ağırlaşarak devam ediyor.

Dün öğle saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetlerin'den (TSK) yapılan açıklamada Irak'ın kuzeyindeki 14 ayrı bölgeye hava saldırısı gerçekleştirildiği belirtilmişti.

TSK'nın, Irak'ın kuzeyine yönelik Mart ayından bu yana sürdürdüğü askeri harekat, dün geceden bu yana Kandil, Hakurk ve Avaşin'in yanı sıra Şengal'in kırsal bölgeleri ile Şengal dağının bombalanmasıyla genişletilerek sürdü.

Irak'ın kuzeyinin 12 ayrı bölgesine hava saldırıları yapıldığı belirtiliyor.

"HAVA SALDIRISINI AKAR YÖNETİYOR"

Askeri müdahalenin Genelkurmay Başkanı Akar tarafından yönetildiği belirtildi. Akar, Kandil, Şengal, Hakurk ve Avaşin'e dönük hava harekatlarının komutasını "Birleştirilmiş Harekat Merkezi"nden yürütüyor.

Akar hava harekatı sürerken yaptığı açıklamada, "Ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bundan dönüş yok. Bu sefer, bu dönemde biz azimle, kararlılıkla tüm terör örgütlerinin, tüm teröristlerin üzerine gitmek suretiyle bunların sonunu getirmekte kararlıyız. TSK, anayasa çerçevesinde ve yasalar doğrultusunda milletinin emrinde ve daima görevinin başındadır" diye konuştu.

Güncel Haberleri

Tahir Elçi Cinayeti Davası.. Yeni Mütalaa, Sanıkların Beraatı İstendi
24 Nisan 1915.. Ermeni Soykırımı 'Yıl Dönümü'nde Anılıyor!
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs Yasağı.. Taksim Kutlamalara Kapalı Olacak!