Trump’tan İran Mesajı.. “Anlaşma Sağlanmazsa Büyük Saldırı Hazır” Uyarısı!

ABD Başkanı Donald Trump, Katar, Suudi Arabistan ve BAE’nin talebi üzerine İran’a yönelik planlanan saldırının ertelendiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yarın yapılması planlanan askeri saldırının Körfez ülkelerinin talebiyle ertelendiğini açıkladı.

Trump, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed ile görüşmeler yürüttüğünü belirtti.

Washington yönetimi, diplomatik sürecin başarısız olması durumunda İran’a yönelik büyük ölçekli askeri müdahaleye hazır olunması talimatı verildiğini bildirdi.

ABD ile İran arasındaki gerilim, taraflar arasında yürütülen müzakere süreci devam ederken yeniden yükseldi. ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik planlanan askeri operasyonun ertelendiğini ancak olası bir saldırı seçeneğinin gündemde tutulduğunu açıkladı.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın, İran’a yönelik yarın planlanan saldırının ertelenmesi yönünde talepte bulunduğunu belirtti.

ABD Başkanı, söz konusu talebin bölgede devam eden diplomatik temaslar ve müzakere süreci nedeniyle iletildiğini ifade etti. Trump, Körfez ülkelerinin mevcut görüşmelerden sonuç alınabileceğine inandığını savunarak, “ABD’nin yanı sıra Ortadoğu’daki ve diğer bölgelerdeki tüm ülkeler açısından kabul edilebilir bir anlaşmaya varılabilir” değerlendirmesinde bulundu.

İRAN’IN NÜKLEER PROGRAMI VURGUSU

Trump açıklamasında, İran’ın nükleer silah geliştirmesini engelleyecek maddelerin olası anlaşmanın temel unsuru olması gerektiğini yineledi. ABD Başkanı, “En önemlisi, bu anlaşma İran’ın nükleer silaha sahip olmamasını içerecektir” ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Genelkurmay Başkanı General Dan Caine ve ABD ordusuna saldırının ertelenmesi yönünde talimat verdiğini belirten Trump, askeri hazırlıkların ise tamamen durdurulmadığını kaydetti.

ASKERİ SEÇENEK MASADA KALDI

Trump, diplomatik sürecin başarısız olması ihtimaline karşı askeri seçeneğin hazır tutulduğunu da açıkladı. ABD Başkanı, “Kabul edilebilir bir anlaşmaya varılamaması durumunda İran’a karşı tam kapsamlı ve büyük ölçekli bir saldırının anında başlatılmasına hazır olunması yönünde talimat verdim” dedi.

Washington ile Tahran arasında süren gerilimde yeni açıklamaların ve diplomatik temasların önümüzdeki günlerde süreci doğrudan etkileyebileceği değerlendiriliyor.

Dünya Haberleri

Trump’tan İran’a Sert Mesaj.. Zaman Daralıyor, Ağır Sonuçlar Kapıda!
İsrail’den Gazze’de Kritik Operasyon.. Kassam Tugayları Komutanı Öldürüldü!
La Paz’da Gerilim Yükseldi.. Madenciler Polisle Çatışıp İstifa Çağrısı Yaptı!
Irak Meclisi Yeni Kabineyi Onayladı.. Başbakan Ali Zeydi Resmen Göreve Başladı!
Gardabani’de Can Pazarı.. Gürcistan’daki Trafik Kazasında 7 Genç Hayatını Kaybetti!