Şırnaklı Ailelerin Çadırları Kaldırıldı!

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Mart ayından beri evlerine dönmeyi bekleyen 250 Şırnaklı aile, Şırnak Valiliği'nin kararıyla bugün akşam saatlerinde çadırlarını da boşaltmak zorunda kaldılar.

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Mart ayından beri evlerine dönmeyi bekleyen 250 Şırnaklı aile, Şırnak Valiliği'nin kararıyla bugün akşam saatlerinde çadırlarını da boşaltmak zorunda kaldılar.

Şırnak yolu üzerinde ve şehir merkezine yaklaşık 10 km uzakta bulunan Maden Afet Konutları bölgesinde kurulan yaklaşık 250 çadır akşam saatlerinde boşaltıldı. Çadırlar kepçeyle yıkıldı.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, çadırların olduğu bölgeye geldiklerini ama yıkıma engel olmadıklarını aktardı.

Encü "Polis iki saat mühlet vermiş, ya siz çıkarsınız, ya da çadırları kepçeyle biz yıkarız demişler. Şu an burda Toma ve çevik kuvvet araçlarıyla birlikte kepçeler de gelmiş durumda. İnsanlar da mecburen eşyalarını çıkarmaz zorunda kaldı. Çadırları da yıkıyorlar" dedi.

Ferhat Encü, Şırnak civarında çadırlarda yaklaşık 700 ailenin kaldığını söyledi. Şırnak'ın yüzde sekseninin yıkıldığını ifade eden Encü, halkın büyük bir kesiminin civar kent ve ilçelere, köylere gittiklerini aktardı.

Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadirhan da Maden Afet Konutları bölgesinde 200 çadır olduğunu ve çadırlarda yaklaşık bin insanın kaldığını söyledi. Eşyaları yüklemek için belediyenin ailelere araç tahsis ettiğini anlatan Kadirhan, geride son iki aile kaldığını söyledi.

"Bu insanların gidebilecekleri herhangi bir yerleri yok, şu an acil olarak çevrede bulunan yerlere, varsa tanıdıklarına gittiler. Polis ekipleri geldiğinde aileler gidecek yerleri olmadığı için karşı çıkmışlar. Nereye gideriz diye çıkışınca, polis dalga geçer gibi Irak'a, Kerkük'e gidin cevaplar vermişler."

Toptepe ve Cevizdibi bölgesinde çadırlarda kalan 250 aileye de yarın sabaha kadar mühlet verildiğini aktaran Serhat Kadirhan, bu insanların ikinci defa mağdur edildiğini söyledi.

Kadirhan "Bu ailelere acilen çözüm bulmak zorundayız. Valilik zorla onları buradan kaldırıyor ama kalabilecekleri herhangi bir yer de göstermiyor. Daha önce de 400 konut inşa etmek istedik ama buna da izin vermediler" dedi.

Belediyenin ev inşa etmek isteyen vatandaşlara malzeme ya da arsa tahsisi konusunda yardımcı olduğunu belirten Kadirhan, şimdiye kadar yaklaşık bin ailenin ev yapmak için kendilerine başvurduğunu söyledi. 

Güncel Haberleri

Tahir Elçi Cinayeti Davası.. Yeni Mütalaa, Sanıkların Beraatı İstendi
24 Nisan 1915.. Ermeni Soykırımı 'Yıl Dönümü'nde Anılıyor!
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs Yasağı.. Taksim Kutlamalara Kapalı Olacak!
Erdoğan Irak'ta.. IKBY'ye Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret!