Siirt’te Afetlere Hazırlık İçin Teorik Ve Saha Akreditasyon Eğitimi

Siirt AFAD İl Müdürlüğü öncülüğünde afetlere hazırlık için teorik ve saha akreditasyon eğitimi verildi.

Siirt AFAD İl Müdürlüğü öncülüğünde afetlere hazırlık için teorik ve saha akreditasyon eğitimi verildi.

İl Müdürü Mehmet Cahit Akkoyun öncülüğünde yürütülen çalışmalarla şehrin afetlere karşı dayanıklılığının artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda Sadakatışı Derneği Siirt Şubesi (SAK), arama kurtarma alanında hem teorik hem de saha akreditasyon eğitimleri gerçekleştirdi. Eğitimlerde ekiplerin afetlere hazırlık düzeyi yükseltilirken, profesyonel müdahale kapasitesi de güçlendirildi.

Akreditasyon süreci kapsamında eğitim alan ekip, önümüzdeki günlerde sınav aşamasına girerek resmi olarak akredite edilmeye hak kazanmam amacıyla eğitimler ile donatılıyor. Böylece Siirt'te Afet ve Acil durumlara daha hızlı, etkin ve profesyonel müdahale edilebilmesi sağlanacak.

AFAD ve SAK iş birliğiyle yürütülen bu çalışmalar, şehrin afetlere karşı dirençli bir yapıya kavuşması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ajans Haberleri Haberleri

Safranbolu’da Yılın İlk 6 Ayında 104 Bin 258 Kişi Konakladı
Alanya’da Tatilciler Deniz ve Güneşin Tadını Çıkardı
Ümit Milli Kadın Hokey Takımı Avrupa 4’üncüsü Oldu
Aile İçi Tartışma Cinayetle Sonuçlandı: Oğlunu Vuran Baba Gözaltına Alındı
En Düşük Emekli Aylığı Fark Ödemeleri 7 Ağustos’ta Yapılacak