Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapımı tamamlanan yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali hizmet vermeye başladı.
İlçedeki şehirlerarası otobüs seferleri yeni terminal üzerinden yürütülürken eski terminalden yeni tesise geçiş süreci de başladı.
Yaklaşık iki yıldır yapımı devam eden terminalde çalışmaların tamamlanmasının ardından yolcu indirip bindirme işlemleri yeni tesiste gerçekleştiriliyor.
YENİ TERMİNAL KULLANIMA AÇILDI
PolitiKARS'ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapımı tamamlanan Şehirlerarası Otobüs Terminali, 1 Ekim itibarıyla kullanılmaya başlandı.
Yeni terminalde şehirlerarası otobüslerin yolcu indirip bindirme işlemleri gerçekleştiriliyor. İlçeden farklı kentlere yapılan otobüs seferleri de yeni terminal üzerinden yürütülüyor.
Terminalin hizmete girmesiyle birlikte eski terminalde sürdürülen şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinin yeni tesise aktarılması süreci başladı.
YAKLAŞIK İKİ YILDA TAMAMLANDI
Yapımı yaklaşık iki yıl süren terminaldeki çalışmaların tamamlanmasının ardından tesis yolcuların kullanımına açıldı.
Yeni terminalde otobüs firmalarının sefer işlemleri yürütülürken yolcuların bekleme ve ulaşım süreçleri de aynı noktadan gerçekleştiriliyor.
Eski terminaldeki faaliyetlerin tamamının ne zaman yeni tesise aktarılacağına ilişkin ise ayrıca bir takvim paylaşılmadı.
ŞEHİRLERARASI ULAŞIM YENİ NOKTADAN YÜRÜTÜLÜYOR
Kars'ın Sarıkamış ilçesine gelen ve ilçeden başka kentlere seyahat eden yolcular, şehirlerarası ulaşım için yeni terminali kullanmaya başladı.
Terminalin devreye alınmasıyla birlikte ilçedeki otobüs trafiğinin yeni tesis üzerinden yürütülmesi sağlanırken, geçiş sürecindeki uygulamalar da devam ediyor.
Yeni terminaldeki sefer ve işletme düzeninin önümüzdeki süreçte şekillenmesi bekleniyor.