Sarıkamış'ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu.. 5 Şüpheli Tutuklandı!

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, satılmak üzere hazırlanan yüzlerce sikke ve tarihi obje ele geçirildi. 

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, satılmak üzere hazırlanan yüzlerce sikke ve tarihi obje ele geçirildi. 

Jandarma, düzenlediği operasyonda çok sayıda sikke ve tarihi objeyi satmaya çalıştıkları belirlenen 5 şüpheliyi suçüstü yakalayarak adliyeye sevk etti.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde jandarma ekipleri, tarihi eser kaçakçılarına yönelik önemli bir operasyona imza attı. 

TARİHİ ESERLERİ SATMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDILAR

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucunda, ellerindeki tarihi objeleri satmaya çalışan 5 kişiyi takibe aldı. Şüpheliler, satış girişiminde bulundukları sırada düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR: EŞSİZ KOLEKSİYON ELE GEÇİRİLDİ

Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen operasyonda, şüphelilerin üzerinde ve yanlarında toplam 325 sikke ile çeşitli tarihi objeler bulundu. Ele geçirilen eşsiz koleksiyon içinde 3 altın sikke, 322 bronz sikke, 1 adet şamdan, Meryem Ana figürlü çan, usturlap, 8 heykel ve 2 tas yer alıyor.

TARİHİ ESERLER MÜZEYE TESLİM EDİLDİ

Operasyonda ele geçirilen ve arkeolojik değeri yüksek olan tüm tarihi eserler, koruma altına alınmak üzere Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne teslim edildi. Yetkililer, eserlerin ait oldukları dönemlere ilişkin incelemelerin sürdüğünü belirtti.

TUTUKLANDILAR, SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma süreci titizlikle devam ediyor.

VALİLİK: TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASIMIZ KORUMA ALTINDA

Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığımız, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, tarihi ve kültürel mirasımızı korumak amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarına devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Operasyonla, kültürel mirası tehdit eden önemli bir şebekeye darbe vurulduğu kaydedildi.

Sarıkamış Haberleri

Kars Sarıkamış'ta Kamyon Devrildi.. 55 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu! 
Sarıkamış'ta Eşeğe Zulüm.. Arabaya Bağlayıp Sürüklediler!
Kars/Sarıkamış-Erzurum Yolu'nda Trafik Kazası.. 1 Ölü, 1'i Ağır 3 Yaralı!
Mayıs Ayında Kar Yağışı.. Sarıkamış ve Yüksek Rakımlı Geçitler Beyaza Büründü!
Sarıkamış Kayak Merkezi'nde Kayak Keyfi.. Pistler Beyaza Büründü!