Sarıkamış'ın Jandarma Kurtarma Timleri

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki kayak merkezinde gece gündüz nöbet tutan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, kış sezonu boyunca yaklaşık bin olaya müdahalede bulundu.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki kayak merkezinde gece gündüz nöbet tutan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, kış sezonu boyunca yaklaşık bin olaya müdahalede bulundu.

Sarıkamış Cıbıltepe'nin birinci etap pistler bölgesinde konuşlanan JAK timi de yaralanma, kaybolma ve mahsur kalma gibi olaylara müdahale ediyor.

Yabancı dil bilen usta kayakçıların dışında arama-kurtarma konusunda her türlü bilgi, birikim ve ekipmana sahip askeri personelden oluşan tim, kayak merkezinde 24 saat esasına göre görev yapıyor.

Bu sezon da önceki yıllardaki gibi kayak merkezinde olaylara anında müdahale eden tim, kaybolan, mahsur kalan ve yaralananları, sağlık kontrolünden geçirilmeleri ya da tedavi altına alınmaları amacıyla hastanelere ulaştırdı.

JAK timleri, bu tür olaylara karşı duyarlılıklarını en üst düzeyde tutmak için sık sık tatbikat da düzenliyor. Timler, bu çerçevede Cıbıltepe'de yaptığı tatbikatta, senaryo gereği, kayak sırasında ayağı burkulan kişiye hızlı şekilde ulaştı.

Sarıkamış Haberleri

Fedon, Yeni Yılda Sarıkamış'ta.. Kristal Karlar Arasında Kış Tatili!
Sarıkamış Felaketi.. 111’inci Yıl Anması İçin Kardan Heykeller Yapılıyor!
Sarıkamış'ta Ortak Akıl Buluşması.. KATSO Üyeleri Bir Arada Geldi!
Yoğun Kar ve Olumsuz Hava Can Aldı.. Sarıkamış'ta Trafik Kazası, 1 Ölü!
Uluslararası Kayak Heyecanı.. Dünya Sporcuları Sarıkamış’ta Buluştu!