Sanayi-Üniversite İş Birliği.. Kars Çimento ile Kafkas Üniversitesi Arasında Protokol!

Çimentaş'a bağlı Kars Çimento Fabrikası ile Kafkas Üniversitesi (KAÜ) arasında sanayi-üniversite iş birliğini kapsayan bir protokol imzalandı.

Çimentaş'a bağlı Kars Çimento Fabrikası ile Kafkas Üniversitesi (KAÜ) arasında sanayi-üniversite iş birliğini kapsayan bir protokol imzalandı.

İmza törenine KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Çimentaş Yönetim Kurulu Başkanı Taha Aksoy ve firma ile üniversitenin üst düzey yöneticileri katıldı.

Çimentaş'a bağlı Kars Çimento Fabrikası ile Kafkas Üniversite (KAÜ) arasında sanayi, üniversite iş birliği protokolü imzalandı.

ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYENLERE ÇİMENTAŞ İMKANLARI

Protokol kapsamında, Kafkas Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, Çimentaş’ın altyapı ve diğer imkanlarından faydalanma fırsatı elde edecek. Ayrıca öğrenciler için teknik geziler, staj imkanları, mezuniyet sonrası istihdam fırsatları ve karşılıklı laboratuvar kullanımları gibi alanlarda iş birliği yapılacak.

AR-GE PROJELERİNDE ORTAK ÇALIŞMA

İş birliği protokolü, Ar-Ge projelerinde de ortak çalışmalar yürütülmesini öngörüyor. Bu kapsamda, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor.

PolitiKARS’ın haber ajanslarından derlediği bilgilere göre, bu protokolün hem öğrencilerin mesleki gelişimine hem de sektörün nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sunması bekleniyor.

Kars Haberleri

Bozkale'de 'Taş Ocağı Projesi'ne Karşı Eylem.. Köyümüz Satılık Değil! 
Kars 36 Spor, Sahasında Kazandı.. Şırnak Petrol Spor'u 4-1 Mağlup Etti!
Eylül Ayı Asayiş Raporu.. Kars Valisi Ziya Polat'tan Güvenlik Açıklamaları!