Protokol, Öğrenciler İle Fidan DİKTİ

Kars'ta düzenlenen, 'Fidan Dikim Şenliği'nde Vali Eyüp Tepe ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ilköğretim öğrencileri ile fidan dikti.

Kars'ta düzenlenen, 'Fidan Dikim Şenliği'nde Vali Eyüp Tepe ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ilköğretim öğrencileri ile fidan dikti.

Vali Eyüp Tepe, fidan dikimleri için düzenlenen bu tür şenliklerin asıl amacının özellikle gençlere ağaç sevgisini aşılayabilmek olduğunu söyledi. Vali Tepe, Kars Valiliği, Orman İşletme Müdürlüğü'nce İl Jandarma Komutanlığı karşısı, Malakan yolunda organize edilen 'Fidan Dikim Şenliği'nde dikmiş oldukları sembolik fidanlardan öte etkinliğe katılan ilköğretim öğrencilerinin ağaç sevgisi ile büyümelerinin amaçlandığını belirtti. Ağaç sevgisinin böylelikle tüm Kars'ta yaşanmasının hedeflendiğine değinen Vali Tepe, "Çünkü biz bugüne kadar Türkiyemiz'in dört bir tarafında ağaç diktik. Ama bizler bu dikilenleri koruyamadığımız takdirde, tekrar tekrar aynı şeyleri bir daha yapmak durumunda kalarak zaman geçiriyoruz. Halbuki bizler genç kuşaklara ağaç sevgisini aşılayabilsek ve onlar kendi canlarını korudukları gibi ağaçlarımızı ve fidanlarımızı koruyabilseler kısa bir zamanda bu cennet vatanımız yemyeşil ağaç dokusuna sahip bir yer olur." şeklinde konuştu

Vali Tepe, Erzurum Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan'ın dile getirdiği 'Her insan 7 fidan dikmeli' önerisine Karslıların dahil olmasını temenni ederek, "Bölge müdürümüz bu söylemi tüm ülkeye yaydı. Ama ben lokalize ederek Kars'taki her vatandaşımızın en az 7 ağaç dikmesini öneriyorum." dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise ilkbahar ve sonbahar aylarında olmak üzere yılda 2 defa gerçekleştirilen fidan dikim şenlikleri ile kamuoyunun dikkatinin çekildiğini, herkesin bu seferberliğe dahil olmasının sağlandığına vurgu yaptı. Bozkuş, "Sayın Valimiz'in de belirttiği gibi her hemşehrimizin en az 7 fidan dikmesi ile bu davranışın yurt geneline yayılması önemlidir. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Bizler bu hususlara önem veriyoruz. Tabi bu hususta basına da iş düşüyor. Sizler bu etkinliği en iyi şekilde kaleme alırsanız ve duyurursanız vatandaş da görevini yerine getirir." ifadesini kullandı.

Fidan dikim törenine Vali Eyüp Tepe, Erzurum Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri ile öğrenciler katıldı.

Haberleri