Meteoroloji’den Kuvvetli Rüzgâr ve Çığ Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde ise çığ tehlikesi riskine karşı uyarıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları; Ordu, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kars'ın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI ARTIYOR

MGM, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde ise çığ tehlikesi riskine karşı uyarıyor.

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2-4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgeden Haberleri

Ağrı Belediyesi'nin Hesaplarına Haciz.. 7 Milyon TL Bloke Edildi!
Amedspor, Iğdır'a Mağlup Oldu.. Şampiyonluk Kutlamaları Ertelendi
Ardahan İl Genel Meclisi'nde Seçim.. CHP'li Aday Kazandı
Ağrı'da Kadın Cinayeti.. Eşini Öldürdü, Annesini Ağır Yaraladı
Tuzluca'nın Seçimi.. CHP'li Kazandı, Mazbata AK Partiliye Verildi