Melih Gökçek'ten 'KAN PARASI' mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dünkü patlamalarda yaşamını yitirenlerin ailelerine birer ev verileceğini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dünkü patlamalarda yaşamını yitirenlerin ailelerine birer ev verileceğini bildirdi.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Gökçek, dün Ostim ve İvedik Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelen patlamalarda yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine Belediye Meclisi’nin kararıyla sosyal yardım olarak birer ev verileceğini belirtti.
 
Pazartesi günü başlayacak Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında konuyla ilgili bir önerge sunacağını kaydeden Gökçek, "Patlamada yaşamını yitiren ve evli olan hemşehrilerimizin ailelerine tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın da onayı ile birer ev vereceğiz" dedi.
 
BİR İŞCİYE HALA ULAŞILAMADI
Ostim’deki ilk patlamanın meydana geldiği iş yerindeki arama çalışmalarına, bugün ara verildi.

Sivil Savunma ve Arama Kurtarma ekipleriyle Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin dün başlattığı çalışmalara bugün de devam edildi. Büyük iş makineleri ekiplerin daha rahat çalışabilmesi için bina önündeki moloz yığınlarını temizledi. Bu sırada arama kurtarma ekipleri enkaz altında olduğu tahmin edilen kişiye ulaşmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdü.
Ostim facialarını 4 savcı soruşturuyor
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, Ostim'de 8 saat arayla meydana gelen patlamalarla ilgili soruşturmayı yürütmek üzere biri kaçakçılık biri memur suçları bürosundan olmak üzere 4 cumhuriyet savcısı görevlendirdi. Savcılık heyetine, kaçakçılık suçlarına bakmakla görevli bir savcının da dahil edilmesi, Ostim'deki akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddialarının da araştırıldığını gösterdi.
 
Hakan Perktaş, Abdularif Akgüç, Veli Güney ve Yeter Gümüş'ten oluşan savcılık heyeti, dün patlamaların meydana geldiği noktalara giderek, tespit ve keşif yaptı. Bilirkişi ve kriminal uzmanlarla birlikte her iki patlamanın olduğu yerleri gezen savcılar, daha sonra OSTİM sanayi bölgesindeki kayıtlı tüm işyerlerinin evraklarına el koydu.

Haberleri