Meclise Dönüş Kararı VEKİLLERDE

BDP Parti Meclisi, yayınladığı sonuç bildirgesiyle, Blok milletvekillerinin Meclis'e gitme konusunda alacakları her türlü kararı destekleyeceğini açıkladı.

BDP Parti Meclisi, yayınladığı sonuç bildirgesiyle, Blok milletvekillerinin Meclis'e gitme konusunda alacakları her türlü kararı destekleyeceğini açıkladı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 10-11 Eylül 2011 tarihlerinde yapılan Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantılarına dair bir sonuç bildirgesi yayınladı. Bildirgede, "1 Ekim'de açılacak olan TBMM'de çalışmalara katılma konusunda Parti Meclisi olarak Blok milletvekillerinin alacağı her türlü kararın arkasındayız" denildi.

Türkiye'nin içeride ve dışarıda savaş sürüklendiği vurgusunun yapıldığı bildirgede AKP'nin bu yöndeki politikaları, "sorunları şiddet temelinde bastırma politikası" olarak nitelendi ve eleştirildi.

Bildiride "Sınır ötesi askeri harekatların neredeyse her gün yapıldığı, kara harekatına hazırlıkların sürdüğü, partimize yönelik tutuklama furyasının devam ettiği, gerginliği tırmandırmak için İmralı'da Abdullah Öcalan'a yönelik iki aya varan tecritin sürdüğü" ortamda AKP Hükümeti'nin "Kürt halkının ve Türkiye demokrasi güçlerinin bugüne kadar elde ettiği bütün kazanımları yok etmeye çalıştığından" söz edildi.

Barış etkinlikleri

Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi, beşi BDP'li sekiz milletvekilinin tutuklu olması, BDP'nin meşruiyetinin yok sayılması, sivil toplum hareketlerinin "terörle arasına mesafe koymayan" kurumlar olarak gösterilmesi ve barışçıl gösterilere saldırılması gibi olayları AKP'nin "kendince aldığı tedbirlerden bazıları" olarak sıralayan BDP bildirgesinde, yapılacak çalışmalara ilişkin kararlar şöyle sıralandı: "Başta mahalle mahalle halk toplantılarında olmak üzere her yerde halkımızla yüz yüze tartışmalar yürütülmesi, halkın savaşa ve ölümlere karşı daha örgütlü ve güçlü tepkilerini ortaya çıkaracak hazırlıkların yapılması, savaş karşıtı diğer çevrelerle güç birliği yapılarak bütün Türkiye'de alanlara ve sokaklara inilerek barış için etkinlikler yapılması, tutuklamalar ve genel seçimler nedeniyle boşalan il ilçe teşkilatlarında acilen kongre süreçlerinin başlatılması kararlaştırılmıştır."

Topyekûn direniş

Sonuç bildirgesinde barış vurgusu öne çıkarıldı. "Kandil'in bombalanmasına, askeri operasyonlara ve PKK'nin askeri eylemlerine, sokağın gazlanmasına ve kurşunlanmasına, tutuklamalara karşı barış sesini yükseltmek için" mücadele edileceği vurgulandı.

"Parti Meclisimiz, Öcalan'ın yeniden müzakereleri sürdürebileceği koşulların yaratılması; AKP'nin savcısıyla, medyasıyla, icraatlarıyla partimize karşı geliştirdiği topyekûn savaşa karşı topyekûn karşı durmak; AKP ve devlet vesayetini geriletecek, ezilenlerden yana bir odak oluşturacak, Türkiye demokrasi güçlerinin birliği için mücadelede kararlılığını ilan etmiştir" denildi.

BDP aynı bildirgede seçilen yeni MYK üyelerini de açıkladı:

Eşbaşkanlar:

Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak

MYK Üyeleri:

Fatma Kurtulan - Örgütlenmeden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı
Filiz Koçali - Basın ve Yayın İşlerinden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı
Meral Danış Beştaş - Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı
Hamit Geylani- Seçim ve Propagandadan Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı
İdris Baluken - Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı
Nazmi Gür - Dış ilişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı
Selami Turhan - Eğitimden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı
Yüksel Mutlu - Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı
Abdullah Bozkoyun - Genel Sayman
M. Salih Yıldız - Genel Sayman Yardımcısı
Kibriye Evren - Kadın Meclisi Sözcüsü
Gülçin İsbert
Yıldız Aktaş
Mukaddes Kubilay
Abdulkerim Bingöl
Mustafa Avci
Nimet Sezgin
Nizamettin Öztürk
Mihdi Perinçek

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Seçimli Kurultay... Meral Akşener Yeniden Aday Olmayacak!
YSK Kararını Verdi… Van'da Mazbata DEM Parti'ye Verilecek!
Van'da Gerginlik... DEM Partili Zeydan'a Mazbata Verilmedi!