Mahmut Alınak'ın Annesi Vefat Etti

Mahmut Alınak, annesi Emine Alınak'ın şeker komasına girdikten sonra kaldırıldığı Kars Devlet Hastanesi'nde solunum cihazı olmadığı için öldüğünü söyledi.

DEP eski Milletvekili ve DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, annesi Emine Alınak'ın şeker komasına girdikten sonra kaldırıldığı Kars Devlet Hastanesi'nde solunum cihazı olmadığı için öldüğünü söyledi.

Mahmut Alınak yaptığı açıklamada, annesi Emine Alınak'ın (87) dün yürüyerek gittiği Kars Devlet Hastanesi'nde şeker komasına girdiğini belirtti. Annesinin nefes alma güçlüğü çekince solunum cihazına bağlanması gerektiğini kaydeden Alınak, ''Ancak Kars Devlet Hastanesi'nde solunum cihazı yoktu. Doktorlar büyük bir gayretle annemi kurtarmaya çalıştı ancak çaresiz kaldılar. Bunun üzerine 200 kilometre yol katederek annemi Erzurum'a götürdük. Ama canım annemi kurtaramadık. İnsan hayatı için bu kadar önemli bir cihazın Kars Devlet Hastanesi'nde olmayışı acıdır. Bundan, ülkeyi güllük gülistanlık gösteren Başbakan utansın. Biz annemizi kaybettik. Bu tıbbi imkansızlıklar yüzünden hiç değilse başkaları ölmesin'' diye konuştu.

8 çocuk ve 60 torun sahibi Emine Alınak'ın, Kars'ın Digor ilçesinde yarın toprağa verileceği bildirildi.

Kars Gündem Haberleri

Kars 36 Spor, Doğubayazıt Maçına Kilitlendi.. BAL Liginde Kritik Randevu!
Koçyiğit’ten Kars’ın Yol Sorununa Sert Tepki.. Bu Bir Onurlu Yaşam Meselesi!
Kars’ta Araç Sayısı 55 Bine Dayandı.. Kent Merkezinde Yoğunluk Dikkat Çekiyor!
Kars 36 Spor, Muş'ta Yara Aldı.. Zirve Yolunda Kritik Kayıp!