Kocaeli ve Iğdır’da polis ekiplerince düzenlenen eş zamanlı fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’ü tutuklandı.
Operasyonda, Özbekistan’dan iş bulma vaadiyle Türkiye’ye getirilen ve fuhşa zorlanan 6 kadın kurtarıldı.
Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, şüphelilerin kadınları kandırarak Türkiye’ye getirdikleri, ardından tehdit ve şantaj yoluyla fuhşa zorladıkları belirlendi. Teknik ve fiziki takiplerin ardından harekete geçen ekipler, mağdur kadınların fuhuşa zorlandığını tespit etti.
EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ
Suç örgütü yöneticileri ve üyelerine yönelik 10 Ocak’ta düzenlenen operasyonda, Kocaeli’de 7, Iğdır’da ise yurt dışına kaçmak üzereyken 1 kişi olmak üzere toplam 8 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında fuhuş yaptırıldığı belirlenen 6 mağdur kadın güvenli şekilde kurtarıldı.
4 ŞÜPHELİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.