Kılıçdaroğlu ve Özel İlk Kez Yan Yana Geldi.. Aşura İçin Dikkat Çeken Mesaj!

TBMM’de düzenlenen cenaze töreni, CHP’de son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından dikkat çeken bir buluşmaya sahne oldu.

TBMM’de düzenlenen cenaze töreni, CHP’de son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından dikkat çeken bir buluşmaya sahne oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel, mahkemenin mutlak butlan kararının ardından ilk kez aynı törende bir araya gelerek tokalaştı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Aşura Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada inançların siyasi tartışmaların konusu yapılmaması gerektiğini vurguladı.

TBMM’DE ORHAN SÜR İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Hayatını kaybeden CHP 22. Dönem Balıkesir Milletvekili Orhan Sür için Türkiye Büyük Millet Meclisi Şeref Merdivenleri’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene siyaset dünyasından çok sayıda isim ile Orhan Sür’ün ailesi katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından dualar okundu.

KILIÇDAROĞLU VE ÖZGÜR ÖZEL İLK KEZ AYNI TÖRENDE BULUŞTU

Tören, CHP’de mahkemenin mutlak butlan kararının ardından yaşanan süreç sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in ilk kez aynı programda yer alması nedeniyle dikkat çekti.

Tören alanına gelen iki isim tokalaşırken, bu anlar basın mensupları tarafından görüntülendi. Cenaze programı boyunca herhangi bir siyasi değerlendirme yapılmadı.

Kemal Kılıçdaroğlu, tören çıkışında gazetecilerin “Uzun süredir Meclis’e gelmiyordunuz, değerlendirme yapar mısınız?” yönündeki sorusunu ise yanıtsız bıraktı. Özgür Özel de törenin ardından TBMM’deki çalışma ofisine geçti.

AŞURA PROGRAMINA KATILMAMA KARARI ALDI

PolitiKARS’ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; Kemal Kılıçdaroğlu, aynı gün İstanbul Halkalı’da düzenlenmesi planlanan Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne katılmama kararı aldı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Muharrem ayının ve Aşura Günü’nün siyasi tartışmaların dışında tutulması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, hiçbir inancın siyasi polemiklerin ya da propaganda faaliyetlerinin konusu yapılmasını doğru bulmadığını belirtti.

“AŞURA GÜNÜNÜN SİYASİ POLEMİKLERE KONU EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Aşura gününün siyasi polemiklere, gerilimlere, kavgalara, propaganda hesaplarına ve istismara konu edilmesine müsaade etmeyecek, en azından bu utancın ve bu vebalin bir parçası olmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Manevi değerlerin siyasi hesapların üzerinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, oluşan atmosfer nedeniyle Aşura etkinliğine fiziken katılmamanın daha doğru bir tercih olacağı kanaatine vardıklarını söyledi.

Açıklamasında, bazı zamanlarda en doğru duruşun kalabalıkların içinde görünmek değil, inançların siyasete malzeme edilmesine ortak olmamak olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Muharrem ayının birlik, kardeşlik ve hakikat duygularını güçlendirmesi temennisinde bulundu.

Politika Haberleri

AK Parti’ye Yeni Katılımlar.. Erdoğan’dan Muhalefet ve 28 Şubat Mesajı!
Erdoğan TBMM Grup Toplantısı'nda Konuştu.. Yeni Düzenlemeler İçin Çağrı!
Haymana Belediye Başkanı CHP'den Ayrıldı.. Aynı Gün AK Parti'ye Katıldı!
Yargıda Yeni Dönem İçin 30 Maddelik Teklif.. Süreler ve İşleyiş Değişiyor!