'Keklik Avcıları'na Suçüstü

Kars'ın Kağızman ilçesinde, yasak olan kafes avcılığı yaptıkları öne sürülen 2 kişi, suçüstü yakalandı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde, yasak olan kafes avcılığı yaptıkları öne sürülen 2 kişi, suçüstü yakalandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Kağızman ilçesinde çeşitli alanlarda av koruma faaliyetleri kapsamında denetim ve kontroller gerçekleştirdi.

Denetimlerde başka şehirden gelerek ilçede, kafeste öterek diğer kekliklerin kafese girmesini sağlayan kınalı keklikleri kullanıp yasak olan kafes avcılığı yapan V.G. ile A.C. suçüstü yakalandı.

Ekipler, bu kişilerce "canlı mühre" amaçlı kullanılan kınalı keklikler ile kafeslere el koydu.

Kaçak avlanan V.G ile A.C'ye, Kara Avcılık Kanunu'na uymadıkları gerekçesiyle toplam 2 bin 950 lira idari para cezası uygulandı.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürülen keklikler, sağlık kontrolünden sonra doğaya salınacak.

Kağızman Haberleri

Kağızman’da Yasa Dışı ‘Horoz Dövüşü’ne Suçüstü.. 23 Kişiye Ceza Yağdı!
Kağızman’da Kayısı Ağaçları Çiçek Açtı.. Üreticide Rekolte Umudu Arttı!
Kayısı Bahçelerini Ateş ve Dumanla Donmaya Karşı Koruyorlar
Saç Örme Paylaşımı.. Kağızman'da İki Kişi Gözaltına Alındı!
Kars'ta Elektrik Mücadelesi.. Eksi 28 Derecede Arıza ve Kesinti Nöbeti!