Kazım Koyuncu, Ölümünün 21’inci Yılında Anıldı.. Sevenleri Mezarı Başında Buluştu!

Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 21’inci yıl dönümünde memleketi Artvin’in Hopa ilçesinde düzenlenen programla anıldı.

Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 21’inci yıl dönümünde memleketi Artvin’in Hopa ilçesinde düzenlenen programla anıldı.

Yeşilköy Köyü Mezarlığı’ndaki anmaya ailesi, sevenleri, yerel yöneticiler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programda dualar okunurken, Koyuncu’nun eserleri seslendirildi ve yaşamı, sanatı ile doğa mücadelesine vurgu yapıldı.

KAZIM KOYUNCU İÇİN HOPA’DA ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 21’inci yıl dönümünde memleketi Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy Köyü’ndeki mezarı başında anıldı.

2005 yılında 33 yaşında yaşamını yitiren Koyuncu için düzenlenen anma programına ailesinin yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Meral Danış Beştaş, çok sayıda seveni, kentte faaliyet gösteren siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ile yerel yöneticiler katıldı.

Katılımcılar mezarı başında dualar ederken, Kazım Koyuncu’nun hafızalara kazınan eserleri de seslendirildi.

YEREL YÖNETİCİLERDEN KAZIM KOYUNCU VURGUSU

Anma programında konuşan Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan, Kazım Koyuncu’nun anısını yaşatmanın yalnızca anma etkinlikleriyle sınırlı olmadığını belirterek, onun yaşamı boyunca savunduğu doğa, çevre ve yaşam hakkı mücadelesine sahip çıkmanın en önemli sorumluluklardan biri olduğunu söyledi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Erhan Yılmaz ise Koyuncu’nun kısa yaşamına büyük bir kültürel miras sığdırdığını ifade ederek, Karadeniz’in kültürel zenginliğini ve farklı halkların birlikte yaşam kültürünü müziği aracılığıyla geniş kitlelere ulaştırdığını dile getirdi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan da Kazım Koyuncu’nun yalnızca bir sanatçı değil, aynı zamanda bölgenin kültürel değerlerini dünyaya tanıtan önemli isimlerden biri olduğunu belirtti.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ: “TÜM HALKLARIN ORTAK ACISINI VE NEŞESİNİ SESLENDİRDİ”

Anma programında konuşan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Meral Danış Beştaş da Kazım Koyuncu’nun sesi, müziği ve kişiliğiyle yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Koyuncu’nun halkların kardeşliğine ve eşitliğine yürekten inandığını ifade eden Beştaş, sanatçının 2003 yılında Diyarbakır Newrozu’nda milyonlara konser verdiğini hatırlattı. Beştaş, Kazım Koyuncu’nun farklı halkların bir arada yaşamına verdiği önemin müziğine de yansıdığını belirterek, “Kazım Koyuncu mikrofonuyla devleşiyordu. Tüm halkların ortak acı ve neşesini o mikrofondan duyma şansımız vardı. İnsanlık değerlerinin mücadelesinde herkesin acısını hisseden büyük bir sanatçıydı.” dedi.

Konuşmasında çevre mücadelesine de değinen Beştaş, doğa savunucuları Reşit Kibar ile Metin Lokumcu’yu da anarak Kazım Koyuncu’nun yaşamı boyunca çevre mücadelesini güçlü biçimde sürdürdüğünü ifade etti.

SANATI VE DÜŞÜNCELERİ YAŞATILIYOR

PolitiKARS’ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; Lazca ve Türkçe seslendirdiği eserlerle geniş kitlelere ulaşan Kazım Koyuncu, müziğinin yanı sıra doğanın korunması, çevre duyarlılığı ve toplumsal dayanışmaya ilişkin duruşuyla da hafızalarda yer edinmeye devam ediyor.

Ölümünün üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen Kazım Koyuncu’nun eserleri dinlenmeyi, düşünceleri ve sanatsal mirası ise Karadeniz başta olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinde yaşatılmayı sürdürüyor.

Bölgeden Haberleri

Aşkale'de Can Pazarı.. Otomobilin Kamyonete Çarptığı Kazada 3 Ölü, 3 Yaralı!
Kayısı Hasadı Başladı.. Üreticiler Rekolte Düşüklüğüne Dikkat Çekti!
Çıldır Gölü Yeniden Canlanıyor.. Su Seviyesindeki Artış Yüzleri Güldürdü!