Kastamonu’da Zincirleme Kaza.. Yardıma Koşan Yurttaşlara Otomobil Çarptı!

Kastamonu’da refüje çarparak duran otomobildeki yaralı sürücüye yardım etmek isteyen yurttaşlara başka bir otomobil çarptı, ortalık savaş alanına döndü.

Kastamonu’da refüje çarparak duran otomobildeki yaralı sürücüye yardım etmek isteyen yurttaşlara başka bir otomobil çarptı, ortalık savaş alanına döndü.

Zincirleme kazada iki sürücüyle birlikte yardım için duran yurttaşların da aralarında bulunduğu 6 kişi yaralanırken, bir kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Çarpışmanın ardından araçlardan biri alev alırken, olay yerine sevk edilen sağlık, polis ve itfaiye ekipleri bölgede yoğun çalışma yürüttü.

REFÜJE ÇARPAN OTOMOBİLDE SIKIŞTI

Kaza, Kastamonu Merkez Saraçlar Mahallesi’ndeki Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre M.A.E. yönetimindeki 37 SE 152 plakalı Tofaş marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak refüjdeki kaldırıma çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçta sıkışan sürücü için çevrede bulunan yurttaşlar seferber oldu.

Yoldan geçen sürücüler ve çevredeki yurttaşlar araçlarını durdurarak yaralı sürücüyü bulunduğu yerden çıkarmaya çalıştı.

İKİNCİ KAZA YARDIM SIRASINDA MEYDANA GELDİ

Yaralı sürücünün araçtan çıkarıldığı sırada aynı yönde ilerleyen A.Ö. idaresindeki 37 ADE 210 plakalı Tempra marka otomobil kontrolden çıktı.

Savrulan otomobil önce kaza yapan araca ve yardım etmeye çalışan yurttaşlara çarptı. Araç daha sonra yol kenarında park halinde bulunan E.K.’ye ait 78 AAV 440 plakalı otomobile çarparak durabildi.

Yaşanan ikinci çarpışma nedeniyle olay yerinde büyük panik yaşandı.

ARAÇ ALEV ALDI

Çarpışmanın ardından 37 ADE 210 plakalı otomobilin motor bölümünde yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Kastamonu Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlere kısa sürede müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Yangın büyümeden söndürülürken araçta maddi hasar meydana geldi.

1’İ AĞIR 6 KİŞİ YARALANDI

Zincirleme kazada sürücüler A.Ö. ve M.A.E. ile birlikte E.V., Ş.A., Ö.B. ve İsmail B. yaralandı.

Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

PolitiKARS’ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; yaralılardan İsmail B.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

TRAFİK BİR SÜRE AKSADI

Kaza nedeniyle Alparslan Türkeş Bulvarı’nda trafik akışı bir süre kontrollü olarak sağlandı.

Polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemleri alarak inceleme yaparken, hasarlı araçların kaldırılması ve yol temizliğinin tamamlanmasının ardından trafik yeniden normale döndü.

Kazanın kesin nedeninin belirlenmesi için başlatılan soruşturma sürüyor.

Kent Haberleri Haberleri

Rize’de Kayıp Olarak Aranıyordu.. Acı Haber Geldi, Arama Ekibinde Can Kaybı!
Buca Belediyesi’nde Başkanvekili CHP’li Hüseyin Benzer Oldu
Tunceli’de İnşaatta Acı Ölüm.. İş Güvenliği Önlemleri Yeniden Gündemde!