Kars'ta Süsleme Sanatları Sergisi

Kars'ta “Ankara’dan Kars’a Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi”nin açılışı yapıldı.

Kars Valiliği öncülüğünde düzenlenen ve hat, tezhip ebrudan oluşan 45 eserin sergilendiği; “Ankara’dan Kars’a Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi”nin açılışı yapıldı.

İHA'nın haberine göre, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı (GAMP)’ta gerçekleştirilen serginin açılışını, Vali Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili Y.Selahattin Beyribey, protokol üyeleri, ebru, hat ve tezhip sanatçıları ile davetliler katıldı.

Yapılan açılışın ardından davetliler sergiyi gezdi. Sergide yer alan eserler sanatçılar tarafından ziyaretçilere anlatıldı. Sergisin gezilmesinin ardından ebru sanatçıları, yaptıkları bir ebru eserini Vali Doğan’a hediye etti. Daha sonra da Vali Rahmi Doğan’ın eşi Gülden Gülüzar Doğan, birde ebru çalışması gerçekleştirdi.

Ankara’dan Kars’a Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi GAMP Konağı’nda 10 gün açık kalacak. Sergi Karslılardan yoğun ilgi gördü.

Kars Haberleri

2025'in İlk 11 Ayında Kars Havalimanı.. 558.977 Yolcu Seyahat Etti!
Kars Belediyesi 'Araç Filosu'nu Güçlendiriyor.. 10 Yeni Araç Hizmete Alındı!
Kars 36 Spor Farklı Kazandı.. Yeşil-Beyazlılar, Kurtalan'ı 4-0 Mağlup Etti!
Korku Dolu Anlar.. Kars’ta Park Halindeki Otomobil Yandı!
Irkçı Paylaşımlar Nedeniyle Soruşturma.. Görevden Uzaklaştırma ve Gözaltı!