Kars’ta Protesto Gösterisi.. ABD ve İsrail’in İran’a Saldırıları Kınandı!

Kars’ta Caferi toplumu ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. 

Kars’ta Caferi toplumu ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. 

Düzenlenen programda birlik ve dayanışma mesajları verilirken, İran’da hayatını kaybedenler için de anma köşesi oluşturuldu.

Kars’ta Caferi toplumu, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını protesto etmek için bir araya geldi.

KARS’TA ABD VE İSRAİL’E PROTESTO

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars’ta Caferi toplumuna mensup yurttaşlar, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. 

Sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıf temsilcilerinin de katıldığı programda çok sayıda yurttaş alanda toplandı. Katılımcılar, ABD ve İsrail’e tepki içeren dövizler taşıdı.

PROTESTODA SLOGANLAR ATILDI

Protesto sırasında bazı dövizlerde ABD ve İsrail bayrakları yer alırken, bu dövizler yere bırakıldı. Katılımcılar “Kerbela’nın çocukları Siyonizm’in çocuklarına karşı”, “İran İsrail’e mezar olacak” ve “Şia-Sünni kardeştir, İsrail-ABD kalleştir” yazılı pankartlar taşıdı.

EHLİBEYT DERNEĞİ BAŞKANI IŞIK’TAN AÇIKLAMA

Programda konuşan Kars Ehlibeyt Derneği Başkanı Mir Ali Ekber Işık, Ortadoğu’daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Işık, ABD ve İsrail’i sert sözlerle eleştirerek İslam dünyasına yönelik saldırılara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin sadece bölgesel bir mesele olmadığını savunan Işık, Müslüman toplumların birlik içinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN DUA EDİLDİ

Programın sonunda İran’da yaşamını yitirenler için dua edildi. Yapılan duaların ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Valilik binası önündeki parkta gerçekleştirilen programa Kars Belediye Başkanı MHP’li Ötüken Senger ile çok sayıda Caferi yurttaş katıldı.

İlgili Haberler

Kars Haberleri

Kars’ta Taş Ocağı Tepkisi.. Karadağ Mahallesi Sakinleri Projeye Karşı Çıktı!
Kars’ta İftar Saatinde Kavga.. Silahlar Çekildi, Sopalar Havada Uçuştu!
Kars’ta Yeşilay Haftası’nda Satranç Heyecanı.. 74 Sporcu Hamle Yaptı!
Hareket Halindeki Araç Alev Aldı.. Facia Son Anda Önledi!
Kars’ta Kamyon Şarampole Devrildi.. Sürücü Yaralandı!