Kars’ta Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak belirlenmesinin ardından Karslı muhtarlar düzenledikleri çeşitli etkinliklerle “Muhtarlar Günü’nü” kutladı.

19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak belirlenmesinin ardından Karslı muhtarlar düzenledikleri çeşitli etkinliklerle “Muhtarlar Günü’nü” kutladı.

Kars Valiliği önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na muhtarları temsilen Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Özcan Mücük çelenk koydu. Program daha sonra sayı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Muhtarlar topluca Kars Valisi Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret etti. Bir süre Vali Doğan ile sohbet eden muhtarlar ardından Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı ziyaret etti.

Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Özcan Mücük yaptığı açıklamada; “Osmanlı’da ilk kez 1829 yılının 19 Ekim ayında İstanbul’da başlattığı, 1933 yılından itibaren de mahalle köylerde seçimler yapılım muhtarlık sistemi uygulanmaya başlandı. Muhtarların sorunlarına çözüm olmasını umut ediyorum” dedi.

Kars Haberleri

Kars’ta Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı.. Esnaf ve Ahiler Bir Araya Geldi!
Türkiye’de Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı.. Ders Zili Çaldı!
Kars Havalimanı’nda 8 Ayda 423 Bin Yolcu.. Bölge Hava Trafiği Yoğun!
Kars’ta Acı Yolculuk.. Üniversite Kaydı İçin Gelen Aile Kaza Yaptı!
Kars’ta Arıcılık ve Tarımsal Fiyatlar Sahada İzleniyor.. Destekler Sürüyor!