Kars'ta HDP'li 20 Kişi İfadeye Çağrıldı

Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’in gözaltına alınmasının ardından HDP milletvekilleri ile birlikte, esnaf ziyareti ve açıklamalara katılanlar ifadeye çağrıldı.

Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’in gözaltına alınmasının ardından HDP milletvekilleri ile birlikte, esnaf ziyareti ve basın açıklamalarına katılanlar ifadeye çağrıldı.

PolitiKARS'ın edindiği bilgilere göre, Ankara’da devam eden soruşturma kapsamında Kars’ta 26 Eylül’de gözaltına alınan Ayhan Bilgen'e destek amacıyla Kars’a giden HDP milletvekilleri ve beraberindeki heyetin belediye ziyaretlerinin ardından gerçekleştirilen esnaf ziyareti ve basın açıklamalarına eşlik eden kişiler, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında önceki gün ifadeye çağrıldı.

İfadeye çağrılanlar arasında belediye başkanı yardımcıları, şoförler, korumalar, belediye meclis üyeleri ve HDP il yöneticilerinin bulunduğu belirtildi.

Kars Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Amirliği’ne ifade veren 20 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kars Haberleri

Jandarmadan Hasat Mesaisi.. Traktör ve Biçerdöver Sürücüleri Uyarıldı!
Koordinasyon Kurulu Toplandı.. 69,9 Milyar Liralık 315 Projede Son Durum Görüşüldü!
Kars’ta Tarım Mesaisi Sürüyor.. Meralara Sıvat, Afet Bölgelerinde Hasar Tespiti!
İletişim Başkanlığı Tarafından Verildi.. Volkan Karabağ Sürekli Basın Kartını Aldı!