Kars'ta HDP ve DBP'li 10 kişi Tutuklandı

Kars'ın Sarıkamış ve Selim ilçelerinde gözaltına alınan 15 kişiden 10’u tutuklandı.

Kars'ın Sarıkamış ve Selim ilçelerinde gözaltına alınan 15 kişiden 10’u tutuklandı. 

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre, Kars'ın Sarıkamış ve Selim ilçeleri ile bağlı köylerde 12 Ekim günü sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişi, Sarıkamış Jandarma Karakolu’ndaki işlemlerinin ardından Kars Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık ifadeleri alınan aralarında HDP Sarıkamış İlçe Eşbaşkanı Seyat Dere ile DBP İl Genel Meclis Üyesi Ruhan Yıldırım da bulunduğu 15 kişi, “Örgüte üye olmak”, “Örgüte yardım ve yataklık etmek” iddiasıyla mahkemeye sevk edildi. 15 kişiden 10'u çıkarıldıkları mahkeme tarafından aynı iddiayla tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, Hüseyin Yıldız, Fahrettin Akın, Seyat Dere, Fuat Dere ve Olcay Öztürk ise "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı. 

Tutuklanan 10 kişinin isimleri şöyle: İzzet Aydın , Necati Kılıç, Remzi Ağar, Hayrettin Polat, Kenan Aydın, Üstün Öztürk, İl Genel Meclis Üyesi Ruhan Yıldırım, Coşkuner Coşkun, Kadir Çelik, Celal Çelik.

Kars Haberleri

İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba Görevinden Ayrıldı.. Kongre Tepkisi!
Yol Kenarı Bekleme Son Buldu.. Kars'ın Yeni Otobüs Terminali Hizmete Girdi!
Kars'ta DEM Parti'nin Etkinliği.. Bakırhan'dan Barış ve Adalet Vurgusu!
Şiirler, Türküler ve Resmi Geçit.. Kars'ta Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri!
AK Parti Milletvekili Adem Çalkın.. Kars, Bölgenin Sağlık Üssü Olacak!